Į mėnesio pertrauką F.B.K. „Kaunas“ išėjo sužaidęs lygiosiomis su „Nevėžiu-2“ | Kas vyksta Kaune

Į mėnesio pertrauką F.B.K. „Kaunas“ išėjo sužaidęs lygiosiomis su „Nevėžiu-2“

R.Tenio nuotr.

Oras šeštadienio popietę buvo kaip tik toks, kuomet visiems jau tapo aišku, jog pats metas būtų futbolininkams keliauti į vasaros pertrauką. Bet prieš ją „Kaunui“ ir „Nevėžiui-2“ dar teko atlaikyti rungtynes alinančiame karštyje, kurios pasibaigė lygiosiomis 2:2.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių „Kaunas“ kontroliavo kamuolį ir stengėsi atakuoti kraštais. Puikų žaidimą demonstravo Geltonai Žalių kapitonas Tomas Čeliauskas, kuris per pirmąsias 10 minučių turėjo porą puikių progų, iš kurių po vienos kamuolys sudrebino varžovų ginamų vartų virpstą.

Tačiau tokioms kauniečių atakoms „Nevėžis-2“ buvo paruošęs greitą atsaką. Jau 22 rungtynių minutę varžovų futbolininko šūvis tarsi iš „patrankos“ nuginklavo Geltonai Žalių vartininką, kuris net nespėjo sureaguoti į atskriejantį kamuolį.

Komandos keitėsi atakomis viena po kitos. Kauniečiams dažniausiai pritrūkdavo vieno lietimo, kuris užbaigtų atskriejančius perdavimus į baudos aikštelę. Varžovų komandos žaidimas dažniausiai buvo grindžiamas individualiais veiksmais, kurie taip pat pridarydavo „Kaunui“ nemalonumų.

Iki rungtynių pertraukos nepasikeitus įvykiams aikštėje, komandos į rūbines išėjo esant rezultatui 0:1 Kėdainių ekipos naudai.

Pirmajame kėlinyje Geltonai Žalių komandai trūko sirgalių palaikymo, kurį visi pajuto tik nuo antrojo kėlinio pradžios. Tačiau varžovai po pertraukos nebuvo nusiteikę nuolaidžiauti. Nuo pat pirmųjų minučių Kėdainiečiai užgulė „Kauno“ saugomus vartus, iš kurių jau 55 rungtynių minutę kauniečių vartininkas buvo priverstas traukti kamuolį. Varžovų žaidėjas pasinaudojo komandos draugo perdavimu ir išbėgo vienas prieš vartininką, kuris buvo bejėgis tokioje situacijoje. Rezultatas tapo 0:2 „Nevėžio-2“ naudai.

Tačiau kauniečiai neprarado noro kovoti. Jau po kelių atakų Geltonai Žali pradėjo smarkiai spausti varžovus jų baudos aikštelėje. Nuo kampinio gairelės pasiųstas kamuolys į varžovų baudos aikštelę, kurioje susidarė didelė grūstis, surado kauniečių kapitoną Tomą Čeliauską. Jo 57 minutę atliktas smūgis buvo sėkmingas ir kauniečiai sušvelnino rezultatą 1:2.

Po atliktų kelių „Kauno“ keitimų, kurių metu į aikštę išbėgo jauni ir „alkani“ žaidėjai, Geltonai Žalių žaidimas įgavo didesnį pagreitį. Tik pasirodęs aikštėje jaunasis Aleksas Samuščenko sukūrė puikią progą meksikiečiui Gato, kuris apmaudžiai ja nepasinaudojo.

Po ispano Juan Seviila Sevilla individualaus reido, kuris baigėsi perdavimu į varžovų baudos aikštelę, tiksliu smūgiu Gato nuginklavo varžovų vartininką 90 rungtynių minutę ir išlygino rungtynių rezultatą.

Kauniečiai įgavo dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir užgulė varžovų vartus. Per pridėtą teisėjo laiką Gato turėjo puikų šansą išplėšti pergalę, deja jam nepavyko pergudrauti kėdainiečių vartininko.

Rungtynių statistika:

F.B.K. „Kaunas“ 2:2 (0:1) FK „Nevėžis-2“
22‘ [0:1] R. Mikuckis
55‘ [0:2] P. Sirotavičius
57‘ [1:2] T. Čeliauskas
90‘ [2:2] Gato

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA