Išėjusiesiems atminti Laisvės alėjoje sužibės „Sielų upė“ – Kas vyksta Kaune

Išėjusiesiems atminti Laisvės alėjoje sužibės „Sielų upė“

Sielų upė 2023
„Sielų upė“ 2023 m./R. Tenio nuotr.
Sielų upė 2023
„Sielų upė“ 2023 m./R. Tenio nuotr.

Lapkričio 1 d. 17-21 val. Laisvės alėjoje vyks jautrus ir prasmingas renginys „Sielų upė“. Renginys suvienys Kauno miesto bendruomenę ir jos svečius šviesos, atminimo ir bendrystės dvasia. Nuo Laisvės alėjos fontano iki Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro) nuvilnys žvakučių takas, skirtas prisiminti išėjusiuosius.

„Sielų upę“ jau kelis dešimtmečius organizuoja Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakultetas. 2002 m. viena Kultūros vadybos studijų programos studentė inicijavo žvakučių uždegimą universiteto teritorijoje. Nuo tada „Sielų upė“ kasmet auga ir plečiasi, perkeldama savo šviesią upę į pagrindines Kauno gatves, pritraukiant vis daugiau žmonių, kurie dalyvauja šioje ypatingoje atminimo ceremonijoje.

Šiais metais, lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, kviečiama prisijungti ir drauge nušviesti Laisvės alėjos atkarpą nuo fontano iki Soboro.

17 val. bus uždegamos žvakelės ir prasidės „Sielų upės“ kūrimas. Žvakių šviesa simbolizuos prisiminimus apie išėjusius, o jų spindesys sujungs mus bendruomenės šiluma. Renginio metu bus naudojami tvarūs LED žvakių elementai, todėl jūsų šviesa bus ne tik širdį šildanti, bet ir draugiška gamtai. Tai ne tik renginys – tai akimirka sustoti, prisiminti ir dalintis šviesa.

18 val. prie Soboro vyks koncertas, kuriame pasirodys Andželika Martinkutė ir Emilija Jankauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA