A. Trinchieri: apie pergalę prieš „Maccabi“ ir ateities planus – Kas vyksta Kaune

A. Trinchieri: apie pergalę prieš „Maccabi“ ir ateities planus

Andrea Trinchieri / „BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.
Andrea Trinchieri / „BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pratęstos pergalių serijos Eurolygoje kalbėjo apie nuostabiai išpildytą planą pirmojoje mačo pusėje.

A. Trinchieri auklėtiniai namuose 78:63 susitvarkė su Tel Avivo „Maccabi“, o po 20 minučių kovos turėjo net 20 taškų persvarą (44:24). Trinchieri savo kalbą pradėjo būtent nuo šio akcento.

„Tai buvo apgaulingos rungtynės, nes susitikome su komanda, kuri turi daug sunkumų, – sakė A. Trinchieri. – Tačiau jie yra atsparūs, atkaklūs. Sužaidėme nuostabią pirmąją pusę tiek puolime, tiek gynyboje. Mūsų energija pirmajame kėlinyje buvo vau.

Žiūrint vėliau, „Maccabi“ turi vertybes, yra atkaklūs, o mes nebuvome tokie tikslūs ir disciplinuoti, kaip pirmojoje pusėje. Tačiau pergalės nusipelnėme, išnaudojome tai, kad jie prarado kelis žaidėjus. Mums irgi trūksta žaidėjų, bet situacija nėra tokia pati.

Naudojome tradicinę rotaciją, buvome geri, ypač gynyboje. Kontroliavome atkovotus kamuolius. Tai yra geras momentas. Dabar nežiūriu į mūsų balansą, o žvelgiu į tai, jog turime būti pasiruošę sekmadienį, tada dar viena dviguba savaitė. Toks tvarkaraštis – be gailesčio. Mums reikės, jog daugiau žaidėjų dėtų žingsnį į priekį. Taip įmanoma įveikti tokį tvarkaraštį bei Eurolygos poreikius.“

– Ar Bryanto Dunstono rankos gynyboje yra greičiausios komandoje?, – paklausė „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

– Šįvakar Bryantas sužaidė puikiai. Jis buvo labai pastovus gynyboje bei padėjo mums ir tada, kai nepataikėme metimų. Jis buvo pasiruošęs juos pataisyti. Tai yra mūsų veteranas, kuris praėjęs daug dalykų. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl norėjau jo čia. Jis turi rodyti mums kelią, o taip pat turime du jaunus aukštaūgius. Galvoju, jog jis idealiai įsipaišo į mūsų jaunimą.

– Ar komanda išpildo jūsų viziją aikštelėje bei ar turite likusių kozirių?

– Aš netikiu koziriais, o tikiu žmonėmis. Yra labai, labai sunku padaryti, kad visa sudėtis atrodytų gerai tą pačią dieną. Mano tikslas, jog visi būtų tame pačiame ritme. Dabar koncentruojuosi į Brady (Maneką) ir Luką (Lekavičių).

Brady sugrįžta po traumos, jam trūksta ritmo. Pirmojoje pusėje jam sekėsi gerai, bet vėliau pasirinkome kitus variantus. Šiandien matėme, koks sunkus mačas buvo Sirviui (Deividui Sirvydžiui). Prieš tai jis sužaidė dvejas labai solidžias rungtynes išvykoje. Dabar šiek tiek pasijautė, jog tai yra pirmasis jo sezonas Eurolygoje. Bet dėl to ir noriu ilgesnės rotacijos.

Manau, kad Ulė (Edgaras Ulanovas) sužaidė nuostabias rungtynes, (Mattas) Mitchellas sužaidė nuostabias rungtynes. Iggy (Ignas Brazdeikis) suteikė mums postūmį pirmojoje pusėje. Taigi, netikiu koziriais, o tikiu kasdieniu darbu, motyvacija bei žaidėjų noru tobulėti, būti geriausia savo versija.

– Kuriuo žaidimo aspektu šiandien mėgavotės labiausiai?

– Pergale. Tai yra tik pradžia. Man pergalės išlieka kelias sekundes, o pralaimėjimai – dienas, savaites, mėnesius. Jau dabar peržiūrinėju rungtynes galvoje bei galvoju, kur galime patobulėti. Akivaizdu, kad tai yra kamuolio judėjimas.

Kamuolys puikiai judėjo pirmojoje pusėje, bet ne taip gerai antrojoje. Taip, mūsų gynybos ir puolimo stilius kainavo daug energijos, bet galvoju, jog galime būti geresni.

– Kaip paaiškintumėte kokybinį skirtumą tarp pirmosios pusės ir trečiojo kėlinio?

– Tai nėra raketų mokslas: buvome nuostabūs, lygis šiek tiek pakrito visur, o varžovai lygį pakėlė. Visuomet aikštelėje yra ir kita komanda. Tai nėra slidinėjimas ar tenisas. Čia turime susižaidimą, varžovų kontaktą.

Varžovai rado labai atletišką variaciją, o mes nustojome judinti kamuolį. Vienas dalykas nukrenta, kitas pakyla ir turime kitokias rungtynes.

– Nepaisant sunkios dvigubos savaitės Italijoje, leidote Igną Brazdeikį į startinį penketą. Kaip svarbu kiekvienam treneriui parodyti tokį pasitikėjimą žaidėju?

– Ką bepasakyčiau, tai nėra svarbu. Gerbiu jūsų klausimą, bet svarbiausia tai, ką darau su žaidėjais kiekvieną dieną. Esu labai reiklus, labai griežtas, bet esu ir didžiausias savo žaidėjų fanas. Po sunkios dvigubos savaitės, kai kas nors yra duobėje, ką reikia daryti? Paduoti ranką ir ištraukti jį iš duobės. Jei žaidėjas yra talentingas, kaip Iggy, jis žais. Viskas paprasta.

– Kokį planą turite, jog prikeltumėte B. Maneką ir L. Lekavičių?

– Jiems tiesiog reikia gerų rungtynių. Žaidėjas turi pasijusti gerai, tad turiu jiems sukurti progą.

– Kaip pasistūmėjo naujoko paieškos?

– Žinote, kiek yra žmonių kitame kambaryje, kurių galite to paklausti? Aš esu treneris, tvarkysiuosi su savo personalu, jog užpildytume skylę, kurią turime. Ir viskas. Kai turėsime žaidėją, pranešime apie tai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA