Lietuvos Šaulių sąjunga kviečia pagerbti kovotojus už laisvę - Kas vyksta Kaune

Lietuvos Šaulių sąjunga kviečia pagerbti kovotojus už laisvę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Gali muštis į krūtinę, kad esi patriotas, bet jeigu ten, kur gyveni, apžėlęs ir apleistas paminklas mūsų laisvės kovotojams, nugriuvęs partizanų žūties vietą ženklinęs kryžius, tavo kalbos – tik kiauro puodo skambėjimas. Reikia imti ir sutvarkyti“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis ir ragina prieš Vėlines padirbėti.

Artėjant lapkričiui, Visų Šventųjų šventei ir Vėlinėms, kai visi lankome savo artimųjų kapus, Lietuvos šaulių sąjunga kviečia vienytis akcijai „Uždekime žvakelę ant laisvės kovotojo kapo“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kiekvieno iš mūsų pareiga – prisiminti ir pagerbti mūsų didvyrius: karius savanorius, šaulius, partizanus, kurie daugeliu atveju beviltiškose situacijose rado savyje drąsos, kovojo, nepabėgo ir neišdavė – kovojo už laisvę iki paskutinio kraujo lašo. Turime sutvarkyti jų amžinojo poilsio, žūties vietas, paminklų prieigas, nes niekas kitas neateis ir už mus to nepadarys. Mes patys turime būti šeimininkai savo Tėvynėj“, – atkreipia dėmesį Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

Jaunieji šauliai ir šauliai įvairiose Lietuvos vietose artėjant Visų Šventųjų dienai bei Vėlinėms tvarko partizanų, karių, šaulių, kovotojų už laisvę kapus, žūties vietas ar paminklų prieigas. Prie jų prisijungia ir bendraklasiai ar bendradarbiai, draugai, šeimų nariai, kaimynai, vietos bendruomenės.

Tad šauliai kviečia visus Lietuvos žmones nelikti abejingiems – pasidomėti savo artimiausioje aplinkoje, kur yra partizanų, karių, šaulių, kovotojų už laisvę kapai, jų žūties vietos, paminklai, ir sutvarkyti.

Norintys dalyvauti šaulių inicijuojamoje akcijoje „Uždekime žvakelę ant laisvės kovotojo kapo“ gali patys pasirinkti sau tinkamą laiką ir vietą, kur galėtų sutvarkyti kapą ar atokiau pastatyto paminklo prieigas, pagerbti ten žuvusius ar atgulusius amžinojo poilsio.

Pasak Lietuvos šaulių sąjungos vado, kasmet vis mažėja žmonių, kurie gyvai prisimintų ir papasakotų to meto laisvės kovotojų žygdarbius ir priešo padarytas skriaudas.

„Negalime leisti, kad tautos atmintį užželtų piktžolės, o paskui – medžiai. Surenkime žygį partizanų takais, prisiminkime jų kovas, likusius jų artimuosius aplankykime. Ne tik žvakelę uždekime – sutvarkykime, krūmus iškirskime, lapus sugrėbkime, maldą sukalbėkime ten, kur ilsisi laisvės kovotojai. Tai bus konkretus darbas Tėvynės labui. Be jų kovos ir pasiaukojimo šiandien nebūtų mūsų laisvės“, – primena Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA