Kelininkai pradeda žiemos sezoną: esame pilnai pasirengę - Kas vyksta Kaune

Kelininkai pradeda žiemos sezoną: esame pilnai pasirengę pristatytas žiemos darbų žemėlapis

ELTA / Dominykas Datkūnas 2024/10/16 14:14
Kelininkai pradeda žiemos sezoną / ELTOS / D. Labučio nuotr.
Kelininkai pradeda žiemos sezoną / ELTOS / D. Labučio nuotr.

Trečiadienį „Kelių priežiūra“ paskelbė apie žiemos sezono darbų pradžią. Pasak Susisiekimo viceministro Juliaus Skačkausko, kelininkų žiema šiemet neužklupo netikėtai – įranga jau paruošta, o barstomosios druskos ir kitų reikiamų medžiagų jau įsigyta.

„Druskos sandėliai ir kitų medžiagų sandėliai yra pilni – viskas įsigyta. Mechanizmai, kurių bus per 800 paruošti, sukonfiguruoti, yra įsigyta kažkiek ir naujų, tai tikrai viskas yra paruošta. Taip pat visuomenei yra pristatytas žiemos darbų žemėlapis, kur visuomenei bus galima sekti barstytuvų važiavimą ir planuotis pagal tai keliones“, – trečiadienį žurnalistams kalbėjo J. Skačkauskas.

J. Skačkausko / ELTOS/ D. Labučio nuotr.

„Via Lietuva“ Infrastruktūros palaikymo ir vystymo grupės vadovas Martynas Gedaminskas papsakojo apie atnaujintą „Kelių priežiūros“ naudojamą įrangą, kuri leis greičiau ir tiksliau reaguoti į greitai kintančią kelių padėtį žiemos sezono metu.

„Atnaujinome įrangą esančią keliuose – oro stoteles iš kurių kelių priežiūra paima informaciją ir mato situaciją keliuose realiu laiku. Šiais metais atnaujinome ir trečią kelių priežiūros lygį, kur pereiname su barstymais nuo smėlio ir druskos mišinio iki tik druskos, tam kad būtų mažiau užterštumo ir dulkėtumo keliuose“, – aiškino M. Gedaminskas.

Martynas Gedaminskas / ELTOS/ D. Labučio nuotr.

„Kiekvienas techninis prižiūrėtojas turi automobiliuose sumontuotą automatinę slydimo matavimo sistemą ir tokiu būdu galima tikrinti ir vertinti kelių būklę žiemos oro sąlygomis“, – teigė jis.

Pagrindinė „Kelių priežiūros“ veikla – daugiau nei 21,5 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių priežiūra pagal sutartį, kurią administruoja AB „Via Lietuva“. 

Praėjusio žiemos sezono metu „Kelių priežiūra“ užtaisė kiek daugiau nei 43 tūkst. m2 išdaužų arba daugiau kaip 180 tūkst. duobių. Bendrovė skelbia per metus išbarsčiusi daugiau kaip 140 tūkst. tonų ledą ir sniegą tirpdančių medžiagų bei iš viso nuvažiavo daugiau kaip 2 mln. kilometrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA