Kauno rajonas už socialinį jautrumą pelnė „Auksinę krivūlę“ - Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas už socialinį jautrumą pelnė „Auksinę krivūlę“

KRS nuotr.
KRS nuotr.

Ketvirtadienį Vilniuje jau devynioliktą kartą „Auksinių krivūlių“ statulėlėmis už įvairius pasiekimus apdovanotos šalies savivaldybės, tarp jų – ir Kauno rajonas. Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje Ramūno Almino sukurtas statulėles Lietuvos nacionaliniame dramos teatre merams įteikė visų 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės, Lietuvos verslo konfederacijos bei Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovai.

„Kad ir kokie geopolitiniai pokyčiai vyktų, savivalda gyventojams turi būti stabilumo garantas, o viešųjų paslaugų užtikrinimas – nuolatinis ir nepertraukiamas“ – kalbėjo laikinasis LSA vadovas, Plungės rajono meras Audrius Klišonis.

Susirinkusius savivaldybių atstovus pasveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda, kuris tvirtino, kad per penkerius metus aplankė kone visas Lietuvos savivaldybes ir bendravo tiek su gyventojais, tiek su savivaldos atstovais. „Visur mačiau žmones, pasirengusius dirbti savo kraštui, mačiau, kaip didžiųjų krizių akivaizdoje jie ėmėsi lyderystės ir išmintingai sprendė iššūkius. Nemažai nuveikėme savivaldos skolinimosi, žemės valdymo klausimais. Pirmieji žingsniai žengti – dabar reikia pagerinti įgyvendinimą“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Auksinių krivūlių“ apdovanojimo ceremonija / KRS nuotr.

A. Klišonis dėkojo prezidentui už nuolatinį dėmesį savivaldai ir įteikė jam „Auksinės krivūlės riterio“ ženklą. Šis apdovanojimas taip pat skirtas Lietuvos dainų švenčių tradicijų puoselėtojui Juozui Mikutavičiui, Priekulės kultūros centro darbuotojai Virginai Asnauskienei ir buvusiam ilgamečiam Šiaulių rajono merui Antanui Bezarui, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kauno rajono savivaldybė „Auksinę krivūlę“ pelnė nominacijoje už indėlį į socialiai jautrių grupių integraciją. Apdovanojimą teikęs Teisingumo ministerijos kancleris Augustas Ručinskas pastebėjo, kad mūsų visuomenėje yra grupių, kurios vis dar stigmatizuojamos, todėl jų integracijos arba resocializacijos projektai yra itin svarbūs.

V. Makūnas prisiminė, kad visuomenės pasipriešinimo praeityje pasitaikydavo steigiant priklausomų asmenų bendruomenes, moterų krizių centrus ir net neįgalių vaikų bendruomeninius namus. „Pasmerkimo kultūra grįstas sindromas dar egzistuoja mūsų visuomenėje, todėl turime siekti, kad Lietuvoje gerai jaustųsi kiekvienas žmogus“, – pabrėžė meras.

Kauno rajono savivaldybė už nuopelnus kultūros, verslo plėtros ir kitose srityse iš viso yra pelniusi devynias „Auksines krivūles“. „Auksinės krivūlės riterio“ vardas suteiktas buvusiam ilgamečiam Kauno rajono vadovui Petrui Mikelioniui (2013), dabartiniam merui Valerijui Makūnui (2016) ir vicemerui Antanui Nesteckiui (2023).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA