A. Trinchieri atsiprašė už savo elgesį su žurnalistu: „Aš negaliu skirstyti ir žeminti žmonių“ – Kas vyksta Kaune

A. Trinchieri atsiprašė už savo elgesį su žurnalistu: „Aš negaliu skirstyti ir žeminti žmonių“

Lrytas.lt / Erikas Petrikas 2024/10/09 11:57
Andrea Trinchieri / lryto.lt / G. Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri / lryto.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri galiausiai atsiprašė žurnalisto už tai, kaip jis bendravo spaudos konferencijoje po pralaimėjimo prieš Vilniaus „Rytą“ ir teigė, kad šitaip skirstyti žmonių jis negali.

Po sekmadienį įvykusios spaudos konferencijos krepšinio žiniasklaidos bendruomenėje kilo nemaža nusivylimo banga 56-erių italo elgesiu. Į tai reaguodamas „Žalgirio“ klubas pirmadienį išplatino pranešimą su specialisto pasiaiškinimu, tačiau trenerio pozicija nebuvo panaši į jokį viešą atsiprašymą.

Dar labiau įaudrinta žurnalistų bendruomenė trečiadienį buvo sukviesta į „Žalgirio“ surengtą spaudos konferenciją. Nors ji buvo skirta artėjančioms Eurolygos rungtynėms Pirėjuje, tačiau ją A. Trinchieri pradėjo viešu atsiprašymu. Treneris prieš spaudos konferenciją Tautvydui Kubiliui įteikė dovaną: itališko vyno ir sūrio.

„Girdėjau daug garso po sekmadienio rungtynių. Aš mačiau, kad dalykai sukasi ne į tą pusę ir aš atsiprašau. Aš labai rimtai priėmiau savo darbą ir savo rolę kaip „Žalgirio“ trenerio, nes aš treniruoju legendinę komandą. Aš, kaip treneris, turiu didelį palaikymą iš visų sirgalių, kurį jaučiu. Aš negaliu sau leisti skirstyti žmonių. Aš negaliu kurti blogos atmosferos.

Aš labai atsiprašau už tai, kas įvyko sekmadienį. Aš neturėjau jokių intencijų kažką įžeisti. Nepaisant to, aš galiu vis tiek nesutikti su tais klausimais… bet svarbu, kaip buvo suprasti mano žodžiai. Mano žodžiai buvo suprasti ne taip. Aš labai norėčiau kalbėti lietuviškai, kur aš rasčiau kitokį būdą, kaip išreikšti savo emocijas. Aš stengiuosi, bet man yra labai sunku.

Galėčiau pasakyti 50-60 žodžių lietuviškai, bet negalėčiau išreikšti savo emocijų. Aš norėjau paaiškinti, kad matau didesnį paveikslą, bet nesugebėjau to tiksliai išaiškinti, todėl aš atsiprašau. Iš kitos pusės, aš kasdien čia atvykstu dirbti ir aš žinau, kad niekas man nėra kažko skolingas.

Toks yra mano mentalitetas. Aš ateityje bandysiu išsireikšti geriau. Aš nieko neturiu prieš tave, Tautvydai, aš nesutinku su klausimais, bet aš negaliu skirstyti ir žeminti žmonių. Mes ne visada turime sutarti, bus daug situacijų, kur mes nesutiksime, bet vis tiek taip dalykai negali pakrypti. Tai yra mano kaltė“, – monologu kalbėjo A. Trinchieri.

Kauno „Žalgiris“ sekmadienio vakarą 88:91 LKL grandų mūšyje pralaimėjo prieš Vilniaus „Rytą“, o po to savo pyktį ir emocijas spaudos konferencijoje išliejo A. Trinchieri.

Primename, kad kauniečių pralaimėjimas prieš Vilniaus ekipą buvo ketvirta iš eilės nesėkmė prieš amžiną varžovą, o laikinosios sostinės atstovų tai tikrai nedžiugina, bet A. Trinchieri patikino, jog naujas sezonas reiškia naują pradžią ir apie praeitį galvoti neverta.

Žurnalistui atsakius „tos pačios dvi komandos, tie patys vardai, logotipai, treneriai“, 56-erių specialistas pasipiktino dar labiau. „Ar jūs bandote mane pamokyti? Ką norite išgirsti, jog pralinksmėtumėte? Kiekvieną kartą mums pralaimėjus ateina vienas žmogus su savo specifiniais klausimais. Pernai nusileidome Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir kažkuris iš jūsų pradėjo šnekėti apie atostogaujančius mano auklėtinius“, – prisiminė A.Trinchieri.

Ginčas tęsėsi toliau – žurnalistas rėžė, kad jo kolega buvo teisus, nes „Žalgiris“ finale rezultatu 1:3 turėjo pripažinti „Ryto“ pranašumą. Specialistas pradėjo pamažu prarasti savikontrolę ir galiausiai įžeidė sporto žurnalistą.

„Kodėl teisus? Mes pasidavėme? Ar pralaimėjimas jau tapo lygus nusikaltimui? Ar šios rungtynės buvo finalinės? Kodėl dedate įvairius dalykus kartu? Nes norite padaryti ką nors ypatingo. Esate vargšas žmogus su nekokybišku gyvenimu. Turite siaurą mentalitetą, o aš matau pilną paveikslą. Patikėkite, pralaimėjau ir dėl to prisiimu atsakomybę. Mes grįšime. Eidamas čia, žinojau, kad jūs ateisite. Tačiau viskas su tuo gerai. Kodėl niekas nekalba apie paskutinę ataką, kai teisėjai sušvilpė baudą ir galėjo peržiūrėti epizodą, bet to nepadarė. Ten baudos nebuvo, nes Dovydas Giedraitis švariai perėmė kamuolį. Jei darote savo darbą sąžiningai, kodėl nieko neklausėte apie šį keistą epizodą? Dabar man aiški jūsų darbo metodika“, – šovė A. Trinchieri.

Be to, primename, kad tai nėra pirmas kartas, kada A. Trinchieri kibirkščiavo su sporto žurnalistais.

Anksčiau, kaip ir pats italas minėjo, jis kibirkščiavo su žurnalistu po pralaimėjimo prieš „Wolves“ ekipą, o vėliau A. Trinchieri po pralaimėtos 2023–2024 m. finalo serijos italas taip pat svaidėsi žaibais su dar kitu sporto žurnalistu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA