Žurnalistus auklėjęs A. Trinchieri: „Jei mąstyčiau kaip jūs, turėčiau būti sodininku“ – Kas vyksta Kaune

Žurnalistus auklėjęs A. Trinchieri: „Jei mąstyčiau kaip jūs, turėčiau būti sodininku“

tv3.lt 2024/10/06 20:35
Andrea Trinchieri / lryto.lt / G. Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri / lryto.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Sekmadienio vakarą „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąjį šio sezono pralaimėjimą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Svečiuose žaidę Andrea Trinchieri auklėtiniai nusileido Vilniaus „Rytui“ 91:88 ir pratęsė nesėkmių ruožą prieš komandą, kuriai pralaimėjo praėjusio sezono LKL finalą rezultatu 3:1.

Spaudos konferencijoje A. Trinchieri pirmiausiai pabrėžė neatkovotų kamuolių svarbą.

„Aš tikiu, kad yra vienas dalykas ir vienas skaičius, kuris viską paaiškina. 44 atkovoti kamuoliai prieš 26-is, o visą kitą yra ne tiek svarbu. Jei kamuolys yra išplėšiamas iš mūsų rankų, o mes esame nustumiami, reiškiasi, neturėsime daug galimybių laimėti išvykose. Ypatingai kai Eurolyga prasidėjo, reikės paskirstyti savo protinę ir fizinę energiją daug geriau ir labiau susikoncentruoti į mažus aspektus. Jei negalime atlikti purvino darbo, tada nelaimėsime rungtynių, – pralaimėjimą analizavo A. Trinchieri. – Taip pat tai buvo rungtynės, kur mūsų puolimas buvo labai blogas. Mūsų gynėjai neskaitė gerai žaidimo, mes turėjome labai prastą kamuolio judėjimą, dažnai atlikome per daug driblingo judesių su kamuoliu bei metėme nepatogius metimus ir tai kainavo mums rungtynes“.

Strategas iš Italijos taip pat nepanoro leistis į praėjusio sezono pralaimėjimo „Rytui“ LKL finale aspektus.

„Tikrai nesuprantu, ką stengiatės padaryti. Praėjęs sezonas yra praėjęs sezonas. Mes sužaidėme tik ketvirtas rungtynes naujajame sezone. Mes nežaidėme gerai ir pralaimėjome trimis taškais. Dabar kalbėti apie motyvaciją… Kokį jūs turite motyvą ir mentalitetą? Jeigu mąstyčiau kaip jūs, turėčiau būti sodininku. Mes žaidėme prastai ir taip nutinka.

Aš manyčiau, kad geriau galėtumėte koncentruotis į tai, kad mes atsilikinėjome 20 taškų ir pabaigoje galėjome pataikyti paskutinį metimą ir išlyginti rezultatą. Į tuos pačius dalykus galima žiūrėti iš skirtingų pusių, tiesa? Aš pasakiau, kad mes žaidėme blogai, jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, buvome pernelyg švelnūs ir jie nusipelnė laimėti. Tikrai nesuprantu, kodėl koncentruojatės į kitus dalykus. Ką norėjote pasakyti?“, – žurnalisto klausė kauniečių vairininkas.

Vėliau A. Trinchieri perėjo į puolimą ir ėmė kamantinėti krepsinis.net žurnalistą Tautvydą Kubilių.

Šis teigė, kad nėra įprasta, jog „Žalgiris“ per pusmetį keturis kartus pralaimėtų „Rytui“.

„Šiandien aš vyksiu namo… Ar bandote man duoti kažkokių tai pamokų? Ką norite, kad pasakyčiau, kad jus padaryčiau laimingu? Klausykite, kiekvieną kartą kai pralaimime rungtynes, vienas žmogus prisistato su specifiniu klausimu… Praeitais metais mes čia pralaimėjome „Wolves“ komandai ir kažkas pasakė, kad mano žaidėjai jau atostogauja.

Kodėl tas vaikinas buvo teisus? Ar mes nustojome stengtis ir pasidavėme? Pralaimėjome finalą, nes negalime pralaimėti rungtynių? Ar yra pažadėta, kad laimėsi kiekvienas rungtynes? Ar šiandien yra finalas ir kodėl siejate šiuos dalykus? Gal todėl, nes norite sukurti kažką ypatingo. Jūs vargšas žmogus ir turite varganą gyvenimą. Aš pralaimėjau rungtynes, aš prisiimu atsakomybę dėl to ir patikėkite, mes tikrai sugrįšime. Aš turiu matyti ne mažą, o didelį paveikslą.

Kai ėjau čia žinojau, kad tu arba kažkas kitas ateis. Klausykite, viskas gerai, viskas gerai… Kodėl nekalbate apie paskutinę ataką, kai teisėjai užfiksavo pražangą… Yra įvesta nauja taisyklė ir rungtynių pabaigoje teisėjai gali patys peržiūrėti epizodą. Ten nebuvo jokios pražangos, o buvo Dovydo Giedraičio perimtas kamuolys. Jeigu atliekate savo darbą teisingai, kodėl neklausiate tokio dalyko?“, – pečiais gūščiojo A. Trinchieri.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA