Iš Libano evakuotus piliečius gabenantis Lietuvos kariuomenės lėktuvas sėkmingai nusileido – Kas vyksta Kaune

Iš Libano evakuotus piliečius gabenantis Lietuvos kariuomenės lėktuvas sėkmingai nusileido

Spalio 6 d. anksti ryte Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje nusileido iš Libano Lietuvos ir kitų šalių piliečius evakavęs Karinių oro pajėgų lėktuvas „SPARTAN”, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Į karo zoną Karinių oro pajėgų orlaivis išvyko dar spalio 4-ąją, tačiau, pasak pilotų, galimybės įskristi į į Libano oro erdvę teko palaukti beveik parą, kadangi, vykstant nuolatiniam bombardavimui atlikti skrydį buvo pernelyg rizikinga.

Spalio 5 dieną į Libano sostinės Beiruto oro uostą „Spartanas” pakilo iš Turkijos ir, susirinkus evakuojamiesiems, sėkmingai paliko Libaną.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog URM dar trečiadienį pranešė apie 30 piliečių, kurie kreipėsi dėl pagalbos išvykti iš Libano. Su šiais piliečiais buvo palaikomas nuolatinis kontaktas bei tariamasi dėl galimybių su tarptautiniais partneriais parskaidrinti juos į Europą.

Tuomet skelbta, jog atsižvelgdami į karo veiksmų eskalaciją Libane ir įtampą visame regione, URM kartoja savo kvietimą, skelbtą dar 2023-10-25, LR piliečiams nedelsiant išvykti iš Libano, kol yra komercinių skrydžių.

Atkreipiame dėmesį, kad konsulinė pagalba Libane gali būti teikiama tik itin ribota apimtimi arba iš viso neteikiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA