Kauno savivaldybė studentų praktikantų nelaukia? – Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė studentų praktikantų nelaukia?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę Užimtumo tarnyba (UT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išplatino pranešimą apie tai, kad studentai kviečiami išbandyti jėgas viešajame sektoriuje ir gali rinktis praktikai iš daugiau nei 1,7 tūkst. vietų. Daugiausia laisvų vietų registruota didžiųjų – Vilniaus miesto ir rajono, Kauno bei Klaipėdos – savivaldybių teritorijose.

Šį penktadienį pasidomėjus Kauno miesto savivaldybės, valdančios gan platų viešojo sektoriaus „lauką“, interneto svetainėje kaunas.lt, kokios yra galimybės studijuojančiam jaunimui „studijų metu susipažinti, o vėliau įgyvendinti savo idėjas viešajame sektoriuje“ (taip patikino UT), nieko konkretaus nepavyko sužinoti. Cituoju, kas skelbiama svetainėje:

„Studentų praktika (praktikantų poreikis). Informacija rengiama“. Beje, toks pat paaiškinimas buvo ir ankstesniais mėnesiais, ir pernai.

„Pritraukti jaunimą į viešąjį sektorių nelengva, tačiau viskas keičiasi: sudėtingus biurokratinius procesus keičia technologijos, inovacijos diegiamos vis sparčiau, o galimybės jaunam profesionalui prisidėti prie visuomenės ir valstybės augimo – didžiulės“, – sakė Užimtumo tarnybos direktorė Inga Balnanosienė.

UT atstovų teigimu, daugiausia praktikos vietų duomenų bazėje yra užregistravęs Policijos departamentas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, Lietuvos kalėjimų tarnyba, Nacionalinė mokėjimų agentūra, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Apie praktiką viešajame sektoriuje studentai supažindinami ir 7 aukštosiose mokyklose: Vilniaus universitete, Kauno technologijos universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Klaipėdos universitete, Kauno kolegijoje, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje ir Lietuvos verslo kolegijoje. Viena populiariausių praktikos specializacijų – viešasis administravimas, nedaug atsilieka ir teisė.

Kviečiančios jau dabar pasinaudoti tokiomis galimybėmis tarpininkės ir koordinatorės UT duomenimis, „galima rinktis viešojo sektoriaus organizacijas 46 šalies savivaldybėse.

Praktikantų laukia ne tik didmiesčių, bet ir regionų viešojo sektoriaus įstaigos ir organizacijos. Daugiau nei 170 jau yra pateikusios laisvas vietas Užimtumo tarnybos praktikos duomenų bazėje. Studentai kviečiami kreiptis tiek dėl privalomos profesinės, tiek dėl savanoriškos profesinės praktikos“.

Tarp kitko, kaunas.lt svetainėje nėra ir atrankos skelbimų. Tačiau darbo specialistams pasiūlymų – gana daug. Žinoma, daugiausia jų viešai yra pateikusios miesto savivaldybės įsteigtos švietimo ir ugdymo įstaigos. Taip pat darbuotojų (inžinierių, techninės grupės vadovo, šaltkalvio) ieško Kauno miesto savivaldybei pavaldi UAB „Kauno vandenys“.

Turintiems bent bakalauro diplomą asmenims galima mėginti laimę konkursuose/atrankose, norint užimti laisvas specialistų ar vyriausiųjų specialistų darbo vietas kai kuriuose Kauno savivaldybės administracijos padaliniuose (Miesto tvarkymo, Viešosios tvarkos skyriuose).

Spalio 4-ąją Valstybės tarnybos portale taip pat yra skelbimas apie tai, kad Kauno savivaldybė siūlo darbą Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistui – valstybės karjeros tarnautojui. Jo pareiginės algos koeficientas – 1,12, tad mėnesio atlyginimas už darbą – 1999,65 Eur (neatskaičiavus mokesčių). O tame pačiame skyriuje dirbsiančio „ne karjeristo“, kuris gali būti bakalauro diplomą įgijęs ir kolegijoje (nebūtinai universitete) pareiginės algos koeficientas didesnis – 1,23.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo šių metų sausio 1-osios valstybės tarnautojų, biudžetinių įstaigų darbuotojų pareigūnų ir politikų pareiginės algos (atlyginimo) bazinis dydis yra 1785,4 Eur.

Antrąjį pagal didumą Lietuvos miestą žiedu apjuosusi Kauno rajono savivaldybė yra paskelbusi, kad ieško tinkamo darbuotojo užimti Teisės skyriaus vyr. specialisto (karjeros valstybės tarnautojo) pareigas. Atlyginimo koeficientas – 1,2. Šios savivaldybės administracijai reikia naujo darbuotojo ir Aplinkos skyriuje – dalyvauti komunalinių atliekų tvarkymo sistemų organizavimo ir koordinavimo procesuose. Jo pareiginės algos koeficientas – 1,1.

Ir dar Kauno rajono meras Valerijus Makūnas yra paskelbęs konkursą Domeikavos lopšelio – darželio „Upė“ direktoriaus pareigoms eiti. Šiuo atveju pretendentas (ar pretendentė) privalo turėti ne žemesnį kaip magistro laipsnį, pedagogo kvalifikaciją ir dviejų bei daugiau metų pedagoginio darbo stažą. Dokumentus dalyvauti konkurse reikėtų paduoti iki 2025 metų sausio 23 dienos, pretendentai bus atrenkami vasario 5-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA