Atsakymą į klausimą, ar atidaryta svarbi gatvė Šilainiuose, savivaldybė rengė kone savaitę (foto) – Kas vyksta Kaune

Atsakymą į klausimą, ar atidaryta svarbi gatvė Šilainiuose, savivaldybė rengė kone savaitę (foto)

Atidaryta B. Brazdžionio gatvė į Giraitę / R. Tenio nuotr.
Atidaryta B. Brazdžionio gatvė į Giraitę / R. Tenio nuotr.

Dar pavasarį uždarytose Tyrlaukio, B. Brazdžionio ir 9-ojo Forto gatvėse eismas jau vyksta, tačiau kauniečiai praneša ne tik apie atnaujintą eismą ir neužbaigtus darbus – skundžiasi ir neatidžiais vairuotojais. Į minėtas gatves praėjusios savaitės pradžioje nuvykęs „Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo, kad gatvės jau atidarytos vairuotojams, o redakcija laukė atsakymo iš Kauno savivaldybės. Ir pagaliau, pirmadienio popietę jo sulaukė.

„Pagaliau atidarė Tyrlaukio, B. Brazdžionio ir 9-ojo Forto gatves. Įdomu kiek ilgam… nes darbai neužbaigti“, – laišką pradeda su „Kas vyksta Kaune“ praėjusį pirmadienį susisiekęs skaitytojas.

Jo teigimu, dar prieš atidarant eismą šiose gatvėse buvo bandoma susisiekti su Miesto tvarkymo skyriaus vedėju, tačiau atsakymo sulaukti nepavyko.

„Prieš kelias dienas klausinėjau vieno iš darbų vykdytojų, kodėl visą vasarą buvo dirbama vieną dieną per savaitę, o antrą dieną darbus atlikdavo du darbininkai su kastuvais, tai anas atšovė, kad niekas nemoka premijų ir kad taip reikėjo…“ – toliau savo laiške pasipiktinimą darbų organizavimu reiškė kaunietis.

Uždaryta B. Brazdžiono gatvė / R. Tenio nuotr.

„Kažkoks sovietinis mąstymas ir planavimas Kauno miesto tvarkymo skyriuje, žmogaus vertinimas yra lygus nuliui. Įdomu, kur reiktų kreiptis, kad būtų apmokėti nuostoliai už padidėjusias transporto išlaidas ir sugaištą laiką?“ – užbaigia jis.

Apie atidarytą eismą ir neatidžius vairuotojus socialinių tinklų grupėse pranešė ir kita vairuotoja.

„Brangūs vairuotojai, kurie kartais vairuojate nepakeldami nuo vairo akių, žinokite, kad ties Linkuvos dvaru plyta jau nuimta ir eismas vyksta kaip senais, gerais laikais, kai pirmumas yra mašinoms, važiuojančioms iš Šilainių pusės“, – pasidalintame įraše rašė kaunietė.

Savo žinutę ji paskyrė kitai vairuotojai, kuri, pasak moters, ne tik nepraleido pirmumo teisę turinčio automobilio, bet sugebėjo ir apšaukti jo vairuotoją.

„Neatvažiavau ir nelėkiau, kaip akis išdegusi, praleidau dvi mašinas, kurios jau laukė ir buvo pradėjusios judėti. Bet pradėjus judėti iš mano pusės, atlėkė pikčiurna ir dar pagreitino, kad tik nepraleisti. Atrodo ne pilnatis, bet cirkai Kauno gatvėse vyksta“, – nemalonią situaciją aprašė kaunietė.

Įraše moteris pasiuntė žinutę ir kitiems vairuotojams – pasiūlė bent jau kartais vairuojant apsidairyti ir pasižiūrėti į stovinčius kelio ženklus.

Gatvė į Giraitę / R. Tenio nuotr.

Apie atidarymą neskelbė

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog anksčiau rašėme apie kelių remontą šiose judriose Šilainių gatvėse.

„B. Brazdžionio gatvės rekonstrukcija suplanuota trimis etapais. Tam, kad darbai neužsitęstų kelerius metus, rangovai pasiūlė kai kurias atkarpas uždaryti aklinai ir viską sutvarkyti vienu kartu iki rudens“, – uždarant svarbias Šilainių gatves komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tuo metu savivaldybė skelbė, jog visus darbus planuojama baigti iki rudens, tačiau nors eismas transporto priemonėms jau atidarytas – darbai dar nebaigti.

Svarbu paminėti ir tai, kad viešai apie atidarytą eismą svarbiose gatvėse Kauno savivaldybė neskelbė.

Atsakymą ruošė bene savaitę

Savo ruožtu naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus tikslios informacijos, kurios gatvės visiškai atvertos vairuotojams, beveik savaitę laiko atsakymą rengęs Kauno miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyrius apie minėtų gatvių remontą nedaugžodžiavo.

„Jūsų minimose gatvėse eismas jau atnaujintas. B. Brazdžionio g. liko atlikti horizontaliojo ženklinimo darbus ir įrengti šaligatvį“, – į spalio 1-ąją išsiųstą užklausą šį pirmadienį atsakė Kauno savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus darbuotojai, perdavę trumpą administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio komentarą.

Jis lakoniškai pridūrė, kad „užbaigti likusius darbus planuojama per šį rudenį“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA