Sulaikyto D. Dargio advokatė yra įsitikinusi, kad žurnalistas nekaltas – Kas vyksta Kaune

Sulaikyto D. Dargio advokatė yra įsitikinusi, kad žurnalistas nekaltas

delfi.lt 2024/09/18 18:01
Advokatė A. Ručienė ir žurnalistas D. Dargis / „Delfi“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ koliažas
Advokatė A. Ručienė ir žurnalistas D. Dargis / „Delfi“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ koliažas

Atliekant tyrimą dėl prekybos poveikiu teisėsauga sulaikė kriminalinių knygų autorių Dailių Dargį.

Žinią apie žinomo rašytojo sulaikymą, remiantis šaltiniais teisėsaugoje, paskelbė portalas 15min.

Sulaikymo faktą „Delfi“ patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Dovilė Andrijauskaitė.

„Atsakydami į Jūsų pateiktą klausimą informuojame, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 226 straipsnį „Prekyba poveikiu“. Tyrimas pradėtas siekiant nustatyti ar buvo padaryta korupcinio pobūdžio veika.

Jūsų užklausime minimas asmuo buvo sulaikytas atliekant procesinius veiksmus. Detalesnė informacija šiuo metu neteiktina“, – tokį komentarą perdavė STT atstovė.

Identišką atsakymą „Delfi“ pateikė Kauno apygardos prokuratūros atstovai.

Advokatė: neabejoju, viskas bus išsiaiškinta

Trečiadienį sulaikyto kriminalinių knygų rašytojo D. Dargio advokatė Aušra Ručienė tikino neabejojanti, kad jos klientas yra nekaltas ir tai teisėsaugos pareigūnai išsiaiškins ikiteisminio tyrimo metu.

„Galiu pasakyti, kad Dailius yra nekaltas, o tyrimas turi atlikti savo darbą ir mes tikimės, kad viskas bus išsiaiškinta“, – sakė ji.

Dėl kokios konkrečios istorijos D. Dargis buvo sulaikytas, ji nenorėjo atskleisti. „Nelabai galėčiau komentuoti pačios situacijos, gal čia prokuratūra komentuos, bet ir man, ir mano klientui kyla abejonių, kad, tikėtina, ši byla jo atžvilgiu yra tam tikras kerštas už jo paruoštus ir išpublikuotus straipsnius“, – sakė A. Ručienė.

„Nelabai galėčiau komentuoti pačios situacijos, gal čia prokuratūra komentuos, bet ir man, ir mano klientui kyla abejonių, kad, tikėtina, ši byla jo atžvilgiu yra tam tikras kerštas už jo paruoštus ir išpublikuotus straipsnius“, – sakė A. Ručienė.

Kokias publikacijas turėjo omeny, advokatė negalėjo pasakyti. Anot jos, D. Dargis yra sulaikytas 48 valandoms, ar pasibaigus šiam terminui jis bus paleistas į laisvę, dar spręs prokuratūra.

„Aš taip pat manau, kad mano klientas yra nekaltas, o tyrėjai atliks savo darbą, neabejoju, bus viskas išsiaiškinta“, – pažymėjo A. Ručienė.

Baudžiamojo kodekso 226 str. nurodoma, kad už prekybą poveikiu baudžiama tada, kai asmuo, pasinaudodamas savo padėtimi ar pažintimis, pažadėtų už kyšį paveikti institucijas ar pareigūnus. Asmuo už tai baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Jei tariamasi dėl didesnio nei 12 500 eurų kyšio, gali grėsti ir laisvės atėmimas iki 8 metų.

1978 m. gimęs D. Dargis žiniasklaidoje dirba jau beveik 3 dešimtmečius. Jis parašė 7 kriminalines knygas, patekusias tarp perkamiausių Lietuvoje. Pats D. Dargis yra skelbęs, kad visos jo knygos išleistos didesniu nei 100 tūkst. tiražu.

Pastaruoju metu jis rengė laidą „Kriminalinė Lietuvos zona“, taip pat skelbė straipsnius portale „Delfi“.

Pernai jis sukūrė dokumentinį serialą apie Remigijaus Morkevičiaus nužudymą „Remyga“.

Tyrimą šioje byloje kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra. D. Dargio telefonas trečiadienį išjungtas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA