Kaune kuriamas paauglių teatras „LEPT!“, laukiama jaunuolių – Kas vyksta Kaune

Kaune kuriamas paauglių teatras „LEPT!“, laukiama jaunuolių

Paauglių teatras./Organizatorių nuotr.
Paauglių teatras./Organizatorių nuotr.

Mokytoja Ramunė Klimaševskytė-Krulienė ir muzikė Giedrė Teiberytė-Liaugaudė Kaune kuria paauglių teatrą „LEPT!“ (labai erzinančių paauglių teatras) ir kviečia prisijungti 11-16 m. jaunuolius. Užsiėmimai vyksta Kauno tarptautinės gimnazijos (Vytauto pr. 50) aktų salėje ketvirtadieniais 16 val. ir šeštadieniais 11 val.

Paaugliai išmoks kurti aktualius scenarijus, gamins dekoracijas, repetuos ir vaidins įvairioms auditorijoms, mokysis drąsiai bendrauti su publika, išreikšti save, įgys verslumo pagrindų.

„Tikimės, kad ateityje paauglių teatras užims nišą tarp teatrų vaikams (lėlių), jaunimui (kamerinio) ir sumažins spektaklių vaikams bei paaugliams deficitą Kaune. Būtų smagu, jei daliai paauglių padėtume įprasminti jų laisvalaikį ir jis taptų turiningesnis. Socialiai remtinus mokinius priimame nemokamai”, – sakė mokytoja Ramunė Klimaševskytė-Krulienė.

Ji stebėjosi, kokius pokyčius gali paskatinti meno užsiėmimai. „Neįtikėtina, kai užsidarę, turintys įvairių kompleksų vaikai per muzikos, teatro, dailės užsiėmimus tarsi pražysta: atsiskleidžia, išsikalba, išdrąsėja. Stebina, kaip rugsėjį į mamos sijoną įsikabinusios pirmokės jau spalio mėnesį konkuruoja dėl pagrindinių vaidmenų, skirtų Mokytojo dienos šventei”, – kalbėjo R. Klimaševskytė-Krulienė.

Senovėje, kai mamos sunkiai dirbdavo ir mažylius turėdavo palikti vienus, susukdavo jiems iš skudurėlių miego, sveikatos lėles. Jose likdavo mamų meilės, globos dvasia, ramindavusi baimes, padėdavusi įveikti ligas. Per teatro užsiėmimus vaikai irgi gamina lėles pasirodymams. Jie išmoksta grupėse kurti scenarijų, savarankiškas repetuoti ir dalyvauti spektakliukų pristatymuose-peržiūrose.

Užsiėmimuose lavinama meninė išraiška: atsipalaidavimas tapant dekoracijas, dainuojant, šokant, mokantis vieniems iš kitų.

„Įsivaizduokite – kuriančių paauglių ratas. Vaikai pasakoja vieni kitiems ir vadovams, kas juos sujaudino filme, knygoje, asmeninėje patirtyje, kokie iškilo klausimai. Gal tai amžinieji klausimai, į kuriuos atsakymų tebeieško pasaulio filosofai? Kaip vaizdžiai mes juos galime užduoti pasauliui, ką skaudaus išrėkti, iš ko pasišaipyti, kaip korektiškai pakritikuoti suaugėlius? O gal pačių kurtas spektaklis suartins kartas, leis pažinti naujovišką, jau nesuprantamą paauglio pasaulį, nes „mūsų laikais buvo kitaip“?”, – retoriškai klausė teatro mokytoja R. Klimaševskytė-Krulienė.

Registracija į paauglių teatro užsiėmimus vyksta telefonu: 8678 09363.

Daugiau informacijos rasite čia ir  čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA