„Rail Baltica“ atkarpoje nuo Kauno iki Latvijos stočių galėtų būti ir daugiau – Kas vyksta Kaune

„Rail Baltica“ atkarpoje nuo Kauno iki Latvijos stočių galėtų būti ir daugiau

BNS / Aurimas Ragelis 2024/08/27 16:10
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesiant europinę geležinkelio vėžę „Rail Baltica“ jos atkarpoje nuo Kauno iki Latvijos sienos galėtų atsirasti papildomos regioninės stotys ir stotelės.

„Atkarpoje nuo Kauno iki Lietuvos ir Latvijos sienos bus suplanuota teritorija ateityje pagal poreikį įrengti iki septynių regioninių geležinkelio stočių ir stotelių“, – BNS pranešė Susisiekimo ministerija.

Pasak jos, keleivinė stotis galėtų būti įrengta Vaškuose, Ramygaloje, Pasraučiuose ir Ručiūnuose, o prekinės ir keleivinės stotys – Joniškėlyje ir Jonavoje. Jos sujungtų pagrindinę „Rail Baltica“ liniją su regionais.

Ministerija parengė specialiojo plano projektą, kurį patvirtinus Vyriausybei būtų sudaryta galimybė įrengti šias stotis ir stoteles su inžinerine infrastruktūra.

Ruožą nuo Kauno iki Lietuvos ir Latvijos sienos numatoma užbaigti ne vėliau kaip iki 2029 metų rugpjūčio vidurio, čia bus nutiesta beveik 170 kilometrų geležinkelio.

Susisiekimo ministerija anksčiau teigė, kad visą „Rail Baltica“ projektą sujungiant Baltijos šalis su Europa numatyta užbaigti 2030 metais, o sujungti Lietuvos ir Lenkijos vėžes tikimasi 2028 metais.

„Rail Baltica“ sujungs Taliną, Pernu, Rygą, Panevėžį, Kauną, Vilnių ir Varšuvą, Lietuvoje šis ruožas tęsis 392 kilometrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA