Apie žinomo kauniečio dingimą prakalbusi R.Lukoševičiūtė sulaukė kritikos – Kas vyksta Kaune

Apie žinomo kauniečio dingimą prakalbusi R.Lukoševičiūtė sulaukė kritikos moteris kalbas neigia

delfi.lt 2024/08/18 15:32
Rūta Lukoševičiūtė ir Linas Samaška / Asmeninio archyvo ir DELFI nuotr.
Rūta Lukoševičiūtė ir Linas Samaška / Asmeninio archyvo ir DELFI nuotr.
Rūta Lukoševičiūtė ir Linas Samaška / Asmeninio archyvo ir DELFI nuotr.
Rūta Lukoševičiūtė ir Linas Samaška / Asmeninio archyvo ir DELFI nuotr.

Penktadienį Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pasidalijo neraminančia žinia. Moteris teigė, kad nuo trečiadienio negali susisiekti su savo kolega Linu Samaška. Ir nors po paskelbtu jos įrašu daugybė žmonių teigė, kad tai – galimai tik sekmadienį pasirodžiusios judviejų laidos anonsas, „Delfi“ žinoma moteris tokias kalbas neigė.

Į R. Lukoševičiūtės-Daudienės įrašą apie L. Samaškos dingimą sureagavo daugybė žmonių, jis sulaukė net 2,6 tūkst. pasidalinimų. Dauguma ne juokais sunerimę dėl L. Samaškos.

„Jus čia rimtai? Gal reik padėt ieškot!!! Kas nutiko? Linai… Dar turim praplaukt maratoną baidarèmis!“, „Duokdie, kad atsirastų gyvas ir sveikas“, „Tikiuosi gyvas ir sveikas .Greičiau grįžk namo“, „Jetau, nu baisu… Duok Dieve viskas bus gerai“, „Tai dar jokių žinių?“, „Gal verta kreiptis į „Dingusių asmenų ir gyvūnų paieška dronais visoje Lietuvoje“ grupę?“, – po R. Lukoševičiūtės-Daudienės įrašu komentavo sunerimę žmonės.

Tiesa, kai kuriems jų tai pasirodė toli gražu nejuokingas įrašas, sukurtas dėl laidos reklamos: „Rūta, puikiai žinote, kad niekur jis nedingo. Gal laikas ištrinti įrašą ir atsiprašyti žiūrovų už sukeltas bereikalingas emocijas. Buvo efektyvu, bet visai nejuokinga“, „Jei jis nė karto nėra taip dingęs, kodėl šeima nesikreipia į policiją? Kokia prasmė kelti šiuos post’us jei iš jos nėra jokios naudingos informacijos? Jūs sakote, kad su jumis nori susidoroti dėl eterio laiko?? Pridėjus dar tai, kad jūs, kur tik galite, raginate žiūrėti jūsų laidą tikrai neskamba realistiškai“, „Tik visai nesveikas žmogus gali daryti reklamą savo laidai tokiais įrašais. Sveiko proto žmonės, nežiūrėkite tos laidos!“

Be to, sekmadienio laidoje, kurioje turėjo būti rodomi vaizdai su L. Samaška iš Panevėžio, buvo teigiama, kad vyras atsisėdo į kitą autobusą ir nuvyko į Latviją.

„Taigi, jaunimas ir senimas, naujas mano taškas – Latvija“, – sakė šalia Latvijos vėliavos įsiamžinęs vyras, tuo metu pati R. Lukoševičiūtė-Daudienė viešėjo būtent Panevėžyje.

Tačiau „Delfi“ sekmadienį susisiekus su R. Lukoševičiūte-Daudiene, ji teigė, kad vis dar nežinoma, kur yra L. Samaška.

„Žinių jokių neturiu, manęs jokios naujienos nepasiekė. O būtent taip reklamuotis būtų išvis nesąmonė. Galų gale man už tokią reklamą niekas nemoka. Suprantu, kad būtų kažkokie finansiniai dalykai, dar kas nors, tikrai ne. Iš to aš neturiu jokios naudos. Buvo labai neramu, ir iki šiol yra dėl žmogaus, kuris paėmė ir pradingo“, – žinoma moteris.

Paklausta, ar turi žinių, kodėl iki šiol niekas nesikreipė į policiją dėl L. Samaškos dingimo, ji tik pabrėžė, kad su artimaisiais susisiekė dar penktadienį, šeimai perduota informacija.

„Kokia yra situacija, asmeniniais dalykais nebendrauju nei su Linu, nei su jo šeima, tik darbiniais reikalais, todėl nežinau, kas nutiko. Tikiuosi, kad jis gyvas, o daugiau net nežinau, ką pasakyti“, – sakė R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

Pasiteiravus, kaip ji pakomentuotų tai, kad laidoje vis dėlto pasirodė L. Samaškos vaizdo įrašai, ji teigė, kad jie buvo nufilmuoti kur kas anksčiau.

„Matėte, kad jis buvo skirtingais drabužiais, su skirtingomis transporto priemonėmis. Aš tiesiog sudėjau seną medžiagą, sukdamasi iš padėties, ji buvo dar nepanaudota ir neutrali“, – sakė žinoma moteris.

„Delfi“ dar šeštadienį R. Lukoševičiūtė-Daudienė teigė, kad jau kurį laiką kartu su L. Samaška kuria laidą „Sveiki atvykę“. Anot jos, trečiadienį buvo planuota, jog žinomas vyras keliaus į Panevėžį ir šiame mieste su savo nuožiūra pasirinkta transporto priemone filmuos laidai vaizdo įrašą.

„Jis visada savo priemonėmis nuvyksta į parinktą miestą ir sprendžia, kaip jį pažinti, tai daro savarankiškai, pats save filmuoja, o medžiagą atsiunčia mums“, – sakė pašnekovė.

Moteris teigė, kad šią savaitę į Panevėžį turėjęs vykti L. Samaška su R. Lukoševičiūte-Daudiene taip ir nesusisiekė.

„Negavau nei žinutės nei planuoto vaizdo įrašo. Paskutinį kartą su juo kalbėjau trečiadienį, apie 13 val. Tuo metu jis ketino važiuoti į Panevėžį filmuoti laidai vaizdo įrašą. Ir viskas. Dar bandžiau su juo susisiekti trečiadienio vakarą ir ketvirtadienio rytą, bet nepavyko. Kiek skambinau, neatsiliepė, bandžiau ieškoti per pažįstamus, visi bandė jo ieškoti, bet nieko“, – „Delfi“ sakė R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

Anot jos, anksčiau vyro mobilusis telefonas buvo įjungtas, tačiau niekas nekėlė ragelio, šeštadienį moteris skambinti pasakojo nebandžiusi.

„Be to, negalėjau kreiptis ir į policiją dėl jo dingimo, nes nesu su juo susijusi giminystės ryšiu“, – sakė pašnekovė.

Vis dėlto ji pasakojo radusi L. Samaškos dukros kontaktą, su ja susisiekė ir perdavė žinią, kad jau kurį laiką negali susisiekti su jos tėčiu.

„Dabar nebežinau, kas vyksta, tikiuosi, kad kartu su mama jos kreipėsi į policiją. Perdaviau, kokia situacija, bet, kaip jie elgsis, tai – jų sprendimas. Gal jie dar tikisi, kad sugrįš, bet kiek kartų esame dirbę, dar niekada taip nebuvo atsitikę.

Pavyzdžiui, jei jis negalėdavo išvažiuoti, ar kažko padaryti, visada pasakydavo, paaiškindavo situaciją, palaikydavome ryšį, o jei negalėdavo kalbėti, kai paskambindavau, jis visada perskambindavo“, – sakė R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

Paklausta, kodėl, jos nuomone, dėl L. Samaškos dingimo nesikreipė patys artimieji, moteris pasakojo esanti įsitikinusi, kad šiuo metu ji dažniausiai su kolega palaikydavo kontaktą dėl filmuojamų laidų, artimieji susisiekdavo rečiau.

„Suprantate, visų pirma, jis pakankamai suaugęs, nemanau, kad kiekvieną dieną susiskambina su artimaisiais ir tai – normalu, pavyzdžiui, aš, su mama, kiekvieną dieną po keletą kartų skambinamės, bet yra šeimų, kurioms užtenka vieną kartą pasiskambinti.

Dukra sakė, kad jie kalbėjosi sekmadienį. Kadangi viskas atrodė gerai, manau, kad tai normalus ryšys. Mes su juo bendraujame bene kiekvieną dieną, kalbame apie filmavimus, kaip ką darysime, kokiuose miestuose filmuosime, pastaruoju metu su juo bendraujame daugiausiai. Todėl man kilo panika. Manau, kad iki ten jis ir nenuvažiavo, galėjo pakeliui kas nors nutikti“, – sakė R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

„Delfi“ primena, kad apie šią situaciją R. Lukoševičiūtė-Daudienė pranešė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Moteris neslėpė, kad šiuo metu aplanko itin sunkios emocijos. Ji nežino, kur jo kolega, todėl prašo visų draugų pagalbos.

„Nepamenu, kada buvo taip neramu ir baisu… Dingo mūsų kolega Linas Samaška: nuo trečiadienio 13 val. neturiu iš jo jokių žinių… Suradau artimuosius, pranešiau, kokia situacija.

Labai tikiuosi, kad jam nieko nenutiko, o jei nutiko… Sekmadienį 9:00 ryto per TV3 televizija pamatysite paskutinius jo įrašus. Dalinkimės post’u visi, gal dar ne vėlu, gal viskas gerai, nes ramiai būti būtų tiesiog neteisinga“, – paskelbė R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

Tiesa, „Delfi“ žiniomis, L. Samaškos paieška oficialiai nebuvo paskelbta nei penktadienio vakarą, nei šeštadienį.

„Delfi“ bandė susisiekti su L. Samaška, tačiau jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Daugelis L. Samašką pažįsta iš legendinės laidos „Robinzonai“. Jo žvaigžde tapęs vyras vėliau pasinėrė į sportą.

Šou jis dalyvavo prieš daugybę metų, tačiau tikro keliautojo ir iššūkių mėgėjo būdas nė kiek nepakito. Jei tik yra galimybė keliauti – jis niekuomet nepraleisdavo progos.

„Man itin smagu, kad Linas laidos metu iš tikrųjų įveiks realius atstumus – čia nebus jokių simuliacijų. Mūsų aktyvusis turistas filmavimo metu jau miegojo ant liepto bei pateko į nepavydėtinas situacijas, kai keliai buvo tiesiog nepravažiuojami, o uodai ir mašalai neleido net trumpam stabtelėti.

Tą tikrą keliautojo realybę pamatys ir mūsų žiūrovai. Neįkainojami patarimai mėgstantiems keliauti bus tarsi receptas kiekvienam, pasiryžusiam sekti Lino pėdomis“, – anksčiau apie kolegą kalbėjo R. Lukoševičiūtė-Daudienė.

Verslininkės Redos Karosienės gyvenimą galima dalinti į dvi ryškias dalis: prieš „Misis Lietuva“ laimėjimą ir po jo. Reda labai gerai žinojo, kam jai reikia karūnos. O ją gavusi, tuo pasinaudojo. Ne ką lemtingesnė buvo jos pažintis su įtakingu ir turtingu verslininku Sauliumi Karosu, kuris apvertė jos gyvenimą aukštyn kojomis. Kol banditų gaujos šaudėsi Lietuvos miestuose, Reda su Sauliumi jau keliavo po visai kitokį, pilną prabangos ir nuotykių pasaulį. Nors sutuoktinių keliai seniai pasuko skirtingomis kryptimis, Reda ir toliau gyvena gero filmo scenarijaus vertą gyvenimą. Išskirtiniame „Delfi“ interviu ji sako: „Aš skrendu per gyvenimą“.

Jūsų gyvenimas – iš tiesų spalvingas ir įdomus. 1994 metais tapote „Misis Lietuva“. Kaip ten atsidūrėte? Kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas po šio laimėjimo?

Eiti į šį konkursą mane labiausiai paskatino skyrybos su mano pirmos dukrytės Miglės tėčiu. Tai buvo labai skausmingos skyrybos ir mano savivertė buvo labai žema. Norėjosi sau kažką įrodyti, reabilituoti save. Aš labai gerai žinojau, ko aš noriu ir kodėl tos karūnos man reikia. Turėjau viziją, kad aš norėčiau išvažiuoti iš Lietuvos bent kuriam laikui, jog galėčiau save realizuoti. Iš tikrųjų ta karūna labai smarkiai pakeitė gyvenimą, paprastai sakant, viskas šovė į viršų: atsirado kita aplinka, kitas socialinis ratas. Tiesiog reikėjo tuo pasinaudoti. Mano atveju – buvo gyvenimas prieš laimėjimą ir po jo.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA