Neseniai suremontuota Gričiupio gatvė vėl išrausta: kas vyksta? – Kas vyksta Kaune

Neseniai suremontuota Gričiupio gatvė vėl išrausta: kas vyksta?

Praėjusią savaitę naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė pasipiktinusios skaitytojos laiškas dėl Gričiupio gatvės remonto darbų. Neseniai nauju asfaltu ir šaligatvio trinkelėmis pasidengusi gatvė vėl išrausta, o pasirodę darbininkai esą dingo neužbaigus pradėtų darbų.

„Gatvės iškasinėjimas po šviežio remonto – turbūt privalomas kiekviename projekte. Šį kartą turime, ko gero, naują rekordą. Tai Gričiupio gatvė prie Kauno technologijos universiteto. Šios gatvės šaligatvių remontas prasidėjo dar praėjusiais metais ir baigėsi tik šių metų pavasarį, o gal ir pačioje vasaros pradžioje – šaligatviai vis dar pilni tarpus tarp plytelių užpildančios palaidos skaldos, tad sunku pasakyti, kada buvo tikslus užbaigimo momentas“, – laiške dėstė skaitytoja.

Kaunietę labiausiai piktina, kad toje vietoje esą nematyti dirbančių darbininkų.

„Paskutinėmis savaitėmis stebiu „remontą“, t. y. vėl atitverta gatvės dalis, išardytas naujas šaligatvis, iškasta duobė ir… nė vieno darbininko. Taigi, vos prieš pora mėnesių sutvarkyta gatvė jau iškasinėta, o darbų vietoje tradiciškai jau spėjo pradingti visi darbininkai!“ – rašė moteris.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, remonto darbai, už kuriuos buvo atsakinga savivaldybė, šioje gatvėje yra atlikti. Aiškėja, kad naujus kasinėjimus vykdo „Kauno energija“.

„Darbai Gričiupio gatvėje baigti. „Kauno energija“ dėl jų tinklų avarijos kreipėsi į savivaldybę. Išdavėme kasimo leidimą. Visos dangos bus atstatytos. Daugiau informacijos apie patį įvykį galėtų pateikti „Kauno energija“, – nedaugžodžiavo A. Pakalniškis.

Darbai gali užsitęsti

Susiklosčiusią situaciją taip pat pakomentavo ir „Kauno energijos“ marketingo ir komunikacijos skyriaus komunikacijos projektų vadovė Giedrė Antanavičiūtė. Anot jos, Gričiupio g. buvo aptikti vamzdynų defektai.

„Vykdant kasmetinius miesto šilumos tiekimo tinklų hidraulinius bandymus, buvo aptikti vamzdynų defektai adresais Gričiupio g. 2 ir Gričiupio g. 7. Norint pašalinti defektus – užsandarinti vamzdynus, reikėjo ardyti gatvės dangą ir juos atkasti ir remontuoti. Iš anksto, numatyti kurioje vietoje atsiras vamzdynų nesandarumai, neįmanoma.

Šilumos tinklų defektų šalinimo darbai buvo pradėti liepos 18 dieną, baigti – liepos 23 d. Šiuo metu rangovas planuoja gatvės dangos atstatymo, aplinkos tvarkymo darbus, tačiau dėl didelio defektų skaičiaus mieste darbai gali užsitęsti“, – komentavo G. Antanavičiūtė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA