Sinoptikai siunčia įspėjimą: savaitgalį numatomos gamtos išdaigos – Kas vyksta Kaune

Sinoptikai siunčia įspėjimą: savaitgalį numatomos gamtos išdaigos

Artimiausios paros orų sąlygas Lietuvoje lems ciklono rytinė dalis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šeštadienį daugelyje šalies rajonų bus nepastoviai debesuota su trumpais lietumis bei perkūnija, o kai kur nulis smarkiai. Popiečio valandomis vietomis susidarys palankios sąlygos aukštiems kamuoliniams debesims formuotis, o jie savo ruožtu reiškia krušos tikimybę atskirose teritorijose.

Perkūnijų metu kai kur galimi vėjo gūsiai iki 15-20 m/s, tačiau ramiomis sąlygomis vėjo greitis vidutiniškai sieks apie 6-11 m/s ir pūs iš pietryčių, pietų, palaipsniui pereis į pietvakarių, vakarų. Oras šils iki 24-29 laipsnių šilumos – labiausiai kais pietiniai šalies rajonai.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kai kur trumpai palis, vietomis su perkūnija. Pučiant silpnam vėjui kai kuriose vietovėse formuosis rūkai, o oras vės iki 14-19 laipsnių šilumos.

Sekmadienio pirmoje pusėje labiausiai apsiniaukę bus pietrytinėje Lietuvos dalyje. Dieną kai kur gaivins trumpi lietūs, vėjas pūs nepastovios krypties, 4-9 m/s, tačiau lyginant su praėjusia para, intensyvesnės gamtos išdaigos bus mažai tikėtinos. Oras daugiausiai šils iki lietuviškai vasarai būdingų 21-26 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės pradžioje vėl nusimato labiau permainingi orai, o vasara vis primins apie save šiltesnei oro masei užslenkant į Lietuvos teritoriją.

Pirmadienio naktį daug kur prognozuojami trumpi lietūs su perkūnija, vietomis žada palyti gana smarkiai. Vėjas pūs iš rytų ir sieks 5-10 m/s, perkūnijų metu greitės iki 18 m/s. Nakties oro temperatūra bus būdinga pastarosios savaitės naktims – 13-18 laipsnių šilumos.

Pirmadienį dieną kai kur taip pat neaplenks trumpi lietūs. Vėjas bus besikeičiančios krypties, 7-12 m/s. Kais iki 25-30 laipsnių šilumos, vakariniuose šalies rajonuose bus kiek vėsiau, daugiausia iki 24 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA