Nemalonios staigmenos kauniečiams: vieniems padegtos buto durys, kitiems – avių galvos kieme | Kas vyksta Kaune

Nemalonios staigmenos kauniečiams: vieniems padegtos buto durys, kitiems – avių galvos kieme

DELFI ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Penktadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas užfiksavo du išpuolius. Panemunės gyventojų kieme laukė nemalonus siurprizas – avių galvos, tuo metu Vilijampolėje siautėjo ir padegėjas.

Pareigūnų duomenimis, balandžio 9 dieną apie 07.00 val. Kaune, Vaidoto gatvėje, namo kieme, rastos padėtos dvi gyvūnų, galimai avių, galvos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 310 str. 1 d. – žiaurus elgesys su gyvūnais.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Liepsnojo buto durys

Kauno apskr. VPK duomenimis, penktadienį apie 19.00 val. Kaune, Baltijos gatvėje, apdegė padegtos buto durys. Nuostolis nustatinėjamas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešimo apie apdegusias duris sulaukė 19.39 val. Pranešime buvo teigiama, kad gyventojai rado apdegusias buto duris – kas ir kada galėjo jas padegti, nežino. Informuotas gaisrus tiriantis pareigūnas.

Anot pareigūnų, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. – turto sunaikinimas ar sugadinimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA