V. Blinkevičiūtė: dėl koalicijos daugiau aiškumo tikimės kitą savaitę – Kas vyksta Kaune

V. Blinkevičiūtė: dėl koalicijos daugiau aiškumo tikimės kitą savaitę

BNS / Vilmantas Venckūnas 2024/10/28 13:27
Vilija Blinkevičiūtė ir Gintautas Paluckas / BNS nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Gintautas Paluckas / BNS nuotr.

Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė (LSDP) Vilija Blinkevičiūtė sako, kad sprendimas dėl valdančiosios koalicijos turėtų būti pasiektas kitą savaitę.

Taip ji žurnalistams sakė pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Mes tikimės, kad kitą savaitę turėtume turėti daugiau aiškumo“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Ji tvirtino prezidentui pristačiusi socialdemokratų norą formuoti daugumą su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Kol kas šiame etape tokia informacija buvo apsikeista“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Anot politikės, su G. Nausėda daugiau kalbėta buvo apie daugumą su demokratais ir „valstiečiais“. Tuo metu alternatyvos, pavyzdžiui, galimybė koaliciją lipdyti su Liberalų sąjūdžiu, aptartos nebuvo.

„Šiame momente kalbėjome apie dvi (partneres – BNS) partijas“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderės teigimu, su šalies vadovu ji neaptarė būsimo premjero klausimo.

„Ne, mes išvis neaptarinėjome šiame etape nei premjero klausimo, nei Vyriausybės sudėties klausimo“, – sakė ji.

Pasak V. Blinkevičiūtės, ji su šalies vadovu taip pat kalbėjosi apie rinkimų rezultatus, valdančiosios koalicijos formavimą.

„Tai – darbas numeris vienas, kurį mes turime padaryti, mums labai svarbu. Susitikime pabrėžėme, kad norime turėti stabilią, stiprią, tvirtą valdančiąją koaliciją. Pasakiau, kad mes prie to klausimo dirbame ir tokią valdančiąją koaliciją ir turėsime“, – sakė socialdemokratų lyderė.

Anot jos, su prezidentu aptarti ir svarbiausi socialdemokratų darbai švietimo, sveikatos, infrastruktūros, regionų politikos srityse.

Socialdemokratų lyderės teigimu, dėl galimybės prisijungti prie koalicijos kalbamasi ir su pavieniais į parlamentą patekusiais politikais, tačiau konkrečių susitarimų kol kas nėra pasiekta.

„Tos diskusijos vyksta ir su tais išrinktaisiais Seimo nariais atskirose apygardose, tačiau dabar nieko konkretaus negaliu pasakyti“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, iškovojusi 52 mandatus. Antri liko konservatoriai su 28 mandatais, trečia – partija „Nemuno aušra“ su 20 mandatų.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ naujame parlamente turės 14 mandatų, Liberalų sąjūdis – 12, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – aštuonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA