Mirė fotografas, VDU dėstytojas A. J. Vaitkevičius - Kas vyksta Kaune

Mirė fotografas, VDU dėstytojas A. J. Vaitkevičius

Alvydas Jurgis Vaitkevičius / VDU nuotr.
Alvydas Jurgis Vaitkevičius / VDU nuotr.

Mirė ilgametis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Menų fakulteto dėstytojas, fotografas Alvydas Jurgis Vaitkevičius, trečiadienį pranešė VDU.

Kaip skelbia VDU, universitete A. J. Vaitkevičius dėstytojavo 1991-2007 m., o nuo 1994 m. buvo ir laikraščio Universitas Vytauti Magni fotografu. Kūrybine bei edukacine veikla A. J. Vaitkevičius užsiėmė ne tik Universitete – 1982 m. tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) nariu, 1985-94 m. dėstytojavo LFS Kauno moksleivių fotografijos mokykloje.

A. J. Vaitkevičius buvo fotografijos istorijos studijų VDU pradininkas, jį savo mokytoju vadina Lietuvos ir tarptautiniame fotografijos lauke žinomi Menų fakulteto absolventai Gintaras Česonis, Mindaugas Kavaliauskas ir dr. Tomas Pabedinskas.

„Plačių pažiūrų ir gilių žinių A. J. Vaitkevičiaus asmenybė paliko ryškią žymę ir Menų fakulteto istorijoje, ir jo buvusių studentų biografijose. Dėstytojo paskaitos ne vienam tapo lemtinga pažintimi su kūrybine fotografija ir paskatino toliau sėkmingai tęsti veiklą šioje srityje. Ne mažiau svarbu tai, kad A. J. Vaitkevičius buvo Fakulteto bei Universiteto bendruomenę buriantis jos narys, pasižymėjęs subtiliu humoru ir neblėstančiu žingeidumu. Jo asmenybės atvirumas bei empatija leido užsimegzti ilgalaikėms profesinėms ir asmeninėms buvusių jo mokinių bei studentų draugystėms“, – pažymima VDU pranešime.

Atsisveikinti su velioniu bus galima laidojimo namuose „Rekviem“ (Jonavos g. 41A, Kaune), spalio 24 d., 16:30-21 val. ir spalio 25 d., 9-15 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA