„Telia Lietuva“ atleidžia 102 darbuotojus - Kas vyksta Kaune

„Telia Lietuva“ atleidžia 102 darbuotojus papildyta

BNS / Aurimas Ragelis 2024/10/22 12:42
Asociatyvi / DELFI nuotr.
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Integruotų telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ atleidžia 102 darbuotojus – dukart mažiau nei buvo planuota anksčiau, sako bendrovės atstovas.

„Atleidžiame realiai dvigubai mažiau žmonių negu buvo skelbta (…). Mūsų skaičiai buvo apie 200, kai skelbėme, kad atleisime. Galiausiai žmonių (atleidžiamų – BNS) yra apie 100“, – BNS sakė „Telia Lietuvos“ atstovas Audrius Stasiulaitis.

Anot jo, mažesnį atleidimų skaičių lėmė natūrali darbuotojų kaita, planuoti, bet nepasamdyti darbuotojai, kurių darbo krūvis buvo išdalintas kitiems, taip pat buvo atsisakyta kai kurių pozicijų, o jas pakeitė išorės konsultantai.

Pasak A. Stasiulaičio, darbuotojai atleidžiami bendrovės akcininkės Švedijos „Telia Company“ sprendimu.

A. Stasiulaitis teigė, jog kita švedų valdoma Lietuvos bendrovė „Telia Global Services Lithuania“ apie planuojamus atleidimus turėtų pranešti lapkričio pradžioje.

„Keičiame verslo modelį: decentralizuojasi pati organizacija, efektyviname darbo procesą, didiname grąžą akcininkams“, – sakė „Telia Lietuvos“ atstovas.

Apie atleidimus bendrovė spalio 14 dieną pranešė Užimtumo tarnybai.

Tarnyba antradienį BNS informavo, kad daugiausia atleidžiama telekomunikacijų inžinierių – 23, darbo taip pat neteks 12 nuotolinio klientų informavimo tarnautojų, 8 vadybos ir organizavimo analitikai, po 7 sistemų analitikus bei pagalbos informacinių ir ryšių technologijų sistemų naudotojams technikus.

Bendrovė rugsėjo pradžioje skelbė, kad veiklos modelį keičianti Švedijos „Telia Company“ planuoja atleisti apie 400 jos valdomos telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ bei „Telia“ kompetencijų centro Vilniuje „Telia Global Services Lithuania“ darbuotojų – po 200 žmonių.

Tuo metu skelbta, kad grupė decentralizuos didžiąją dalį bendrųjų padalinių veiklos, sprendimų priėmimą perkeldama į kiekvieną šalį, o nauja struktūra turėtų įsigalioti nuo šių metų gruodžio.

Šiuo metu „Telia Lietuvoje“ dirba apie 1,9 tūkst., „Telia Global Services Lithuania“ – 919 darbuotojų.

Anksčiau skelbta, kad „Telia Lietuvos“ komandos pokyčių sąnaudos šiemet sieks apie 1 mln. eurų, o kasmet tikimasi sutaupyti 6,3 mln. eurų.

Visos „Telia Company“ restruktūrizavimo išlaidos šiemet sieks 1,4 mlrd. Švedijos kronų (123 mln. eurų), o kasmet tikimasi sutaupyti 2,6 mlrd. Švedijos kronų (229 mln. eurų).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA