Neįtikėtina: Nemuno saloje vėl pražydo sakuros (foto) - Kas vyksta Kaune

Neįtikėtina: Nemuno saloje vėl pražydo sakuros (foto)

Ruduo Nemuno saloje / R. Tenio nuotr.
Ruduo Nemuno saloje / R. Tenio nuotr.

Šių metų spalis savo orais džiugina ne vieną, sumišusi ir gamta – Nemuno saloje antrą kartą šiais metais pražydo sakuros.

Sinoptikai skelbia, kad spalio antrasis dešimtadienis buvo sausas ir labai saulėtas.

„Dešimtadienio vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 7,2 laipsniai šilumos (neigiama 0,1 laipsniai anomalija). Vidutinis kritulių kiekis Lietuvoje buvo 8,4 mm. Praėjęs dešimtadienis buvo labai saulėtas, vidutinis Saulės spindėjimo laikas Lietuvoje buvo 60,6 val. Šiame amžiuje saulėtesnis buvo tik 2018 m. antrasis spalio dešimtadienis, kai vidutinė Saulės spindėjimo trukmė Lietuvoje buvo 77,3 val.“, – pirmadienį skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Panašu, kad saulės spinduliai bei neįprasta šiluma patinka ir Nemuno salos sakuroms. Jų žiedus šiandien, spalio 22-ąją, užfiksavo „Kas vyksta Kaune“ fotografas Rokas Tenys.

Primename, kad šiemet sakuros savo žiedais Nemuno salą papuošė neįprastai anksti – pirmoje balandžio pusėje. Įprastai sakuros Kaune du dešimtmečius pražysdavo balandžio viduryje arba dar vėliau.

Pasak Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo medelyno darbuotojų, pastarųjų metų klimatas Lietuvoje yra tinkamesnis augti sakuroms, nes esą rečiau pasitaiko šaltų žiemų, kurių anksčiau buvo galima tikėtis dažniau.

Sakuros Kaune šį balandį

„Kas vyksta Kaune“ tai pat primena, kad Nemuno saloje sakuros buvo pasodintos 2003 m., pažymint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių sukaktį. Japoniškos vyšnios augo prie pat Nemuno, tarp pėsčiųjų tiltų, tačiau paspaudus šalnoms jų liko vos kelios.

2018-ųjų rudenį, užbaigiant šventinę Sugiharos savaitę, saloje pasodinta pusšimtis naujų sakurų – palei pėsčiųjų taką suformuota tvarkinga medžių alėja.

Praėjusių metų rudenį užbaigus Nemuno salos aplinkos atnaujinimą, sakuros buvo pasodintos ir parkelyje netoli pėsčiųjų tilto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA