Naujovės: Kauno viešajame transporte planuojamas atsiskaitymas banko kortelėmis - Kas vyksta Kaune

Naujovės: Kauno viešajame transporte planuojamas atsiskaitymas banko kortelėmis

BNS / Aurimas Ragelis 2024/10/21 09:03
Viešajame transporte aktyvuojami STOP mygtukai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Viešajame transporte aktyvuojami STOP mygtukai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno viešajame transporte planuojama įdiegti bekontaktį mokėjimą už bilietus banko kortelėmis. Tokia galimybė jau pasiteisino ir Vilniuje bei Klaipėdoje, sako miestų viešojo transporto įmonių atstovai.

Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius patvirtino, kad miesto autobusuose ir troleibusuose ketinama įdiegti tokį atsiskaitymo būdą.

„Kaunas iš pagrindų atnaujino viešojo transporto parką. Turime pasiteisinusią „Žiogo“ elektroninio bilieto sistemą, tačiau žengiame išvien su šiuolaikinėmis technologijomis ir svarstome galimybę įvesti atsiskaitymą banko kortelėmis“, – komentare BNS sakė M. Matusevičius.

Jo teigimu, ši alternatyva paskatintų Kauno svečius ir turistus dažniau keliauti viešuoju transportu.

Savivaldybės bendrovė „Kauno autobusai“ šią savaitę paskelbė tam būtinos programinės įrangos kūrimo konkursą. Jo dokumentuose nurodoma, kad tiekėjas įrangą turėtų pristatyti ne vėliau kaip per pusmetį nuo sutarties pasirašymo.

Pasak M. Matusevičiaus, jei konkursas įvyks sėkmingai, banko kortelėmis bus galima susimokėti 2025 metų antroje pusėje.

„Kauno autobusai“ BNS komentuoti šį projektą atsisakė.

Vilniuje ir Klaipėdoje atsiskaitymas kortelėmis pasiteisino

Galimybė už viešojo transporto bilietus atsiskaityti banko kortelėmis jau pasiteisino tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje, sako miestų įmonių atstovai.

Prekės ženklą „Judu“ valdančios Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Eglė Krušinskaitė teigė, kad galimybė už 60 minučių bilietus atsiskaityti banko kortelėmis pasiteisino.

„Labai pasiteisino, ypač miesto svečiams, kurie atvyksta į oro uostą, į stotį. Jiems nereikia pirkti, turėti „Judu“ kortelių, viskas daug paprasčiau – prilieti banko kortelę, nereikia žinoti nei sistemų, nei siųstis programėlių“, – BNS sakė E. Krušinskaitė.

Anot bendrovės, bekontakčiu būdu – banko kortele ar išmaniuoju įrenginiu – palietus validatoriaus ekraną, keleiviai įsigyja ir aktyvuoja vienkartinį kelionės bilietą. Ar sumokėta už kelionę, kontrolė tikrina nuskenuodama banko kortelę.

Kaip skelbė portalas „Vakarų ekspresas“, Klaipėda pernai gegužę tapo pirmuoju miestu šalyje, kur už keliones viešuoju transportu galima atsiskaityti banko kortele.

Įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad šis sprendimas pasiteisino ir yra vertinamas keleivių.

„Taip, (pasiteisino – BNS), visos kainos bilietų pas vairuotojus mieste sumažėjo daugiau nei dvigubai. Keleiviai vertina palankiai ir naudojasi, kai išsiaiškino, kad kontrolieriai, skenuodami jų kortelės bankinio balanso nemato“, – komentare BNS sakė G. Neniškis.

Anot jo, šiuo metu banko kortelėmis galima atsiskaityti visame uostamiesčio viešajame transporte, be to, tokią sistemą planuojama įdiegti ir visame Klaipėdos regione.

Tokį bekontakčio atsiskaitymo už bilietus būdą jau pristatė ir keleivių vežimo autobusais įmonė „Kautra“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA