Apie Kauno senamiesčio mirtį ir atsisveikinimo vakarėlį: duris užveria dar vienas baras - Kas vyksta Kaune

Apie Kauno senamiesčio mirtį ir atsisveikinimo vakarėlį: duris užveria dar vienas baras

Asociatyvi / Senamiestis / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / Senamiestis / R. Tenio nuotr.

Dėl Kauno senamiestyje susiklosčiusios situacijos duris užveria dar vienas baras, pirmadienį šią žinią pranešė alaus bravoro „Genys Brewing“ įkūrėjas ir dviejų barų Kaune valdytojas Laurynas Lisauskas. Tuo pačiu kraftinių gėrimų mėgėjai kviečiami ir į paskutinį, šįkart atsisveikinimo, „Genys Taproom Kaunas / Old Town“ vakarėlį.

„Yra tokia nerašyta taisyklė – verslui nereikia trukdyti daryti verslo. Ir viskas bus gerai. Verslui nereikia paramų, nuolaidų, paskatinimų. Užtenka netrukdyti, t. y. suteikti sąlygas ramiai dirbti, nesikišti ir leisti daryti verslą taip, kaip tai leidžia įstatymai. Tiesiog.

Deja, bet Kauno senamiestyje nutiko smarkiai kitaip. Po pandemijos ir jos sukeltų karantinų HoReCa (viešojo maitinimo sektorių – aut. past.) purtė stiprus drebulys. Daug skolų, paskolų, dar daugiau nežinomybės ir neaiškumo. Tuo tarpu Kauno senamiesčio barai ir restoranai gavo papildomą dovaną – neplanuotai užsitęsusį gatvės remontą. Na, kad liūdna nebūtų, kad budrumo neprarastum“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė alaus bravoro „Genys Brewing“ įkūrėjas L. Lisauskas.

Kaip teigė verslininkas, neplaninis laikotarpis buvo neplanuotai ilgas, bet visi sukandę dantis laukė šviesaus rytojaus.

„Remontui pasibaigus pradėjo matytis pirmosios raudonosios vėliavėlės (ang. red flags). Jos rėkė apie tai, kad Vilniaus gatvė atsidarė, bet žmonių srautai negrįžo. Atėjus naujam sezonui, raudonosios vėliavėlės teigė, kad situacija negerėja, o ant nosies Rotušės aikštės remontas. Kitaip sakant, šviesa tunelio gale nutolo. Na, o tada miestas senamiesčiui padovanojo paskubomis įvestą STZ (Sumažintos taršos zoną – aut. past.), kuri visai išjungė tą mažytę švieselę tunelio gale“, – dėstė L. Lisauskas.

Dėl to alaus bravoro „Genys Brewing“ įkūrėjas ir alaus barų savininkas priverstas pranešti apie vieno iš Kaune esančių alaus barų užsidarymą.

„Moralas labai paprastas. Kai verslui trukdai daryti verslą ir išjungi šviesą tunelio gale – verslas išeina. Taip Anapilin per keletą mėnesių išėjo „Juoda Druska“, „Republic 3“, „Shamrock“, „Pas Stenley“, „Pale Ale“, „Jurgis ir Drakonas“, keletas smulkių krautuvėlių, ledainių, o dabar ir „Genys Taproom Kaunas / Old Town“, – rašė L. Lisauskas.

Kviečia į trankų vakarėlį

Laisvės alėjoje įsikūręs „Genys Taproom“ dirbs ir toliau, tuo metu Vilniaus g. alaus baras „Genys Taproom Kaunas / Old Town“ veikė kiek ilgiau nei 2 metus. Visgi alaus kultūrą Kaune puoselėjęs verslininkas užsiminė ir apie trankų atsisveikinimo vakarėlį.

„Neliūdim, barą iškeliam į kitą miestą, bet šiandien ne apie tai. Svarbu žinoti, kad atsisveikinsime su trenksmu. Spalio 25 dieną, penktadienį, laukiame tavęs paskutinį kartą – bokalais sumušim, paklausysim vinilinių plokštelių“, – atsisveikinimui kvietė L. Lisauskas.

Daugiau apie alaus bare vyksiantį vakarėlį čia.

Ypatingai prasta situacija

„Kas vyksta Kaune“ spalio pradžioje jau rašė apie ypatingai prastą situaciją Kauno senamiestyje.

Per paskutinius kelis mėnesius duris uždarė visa aibė restoranų, barų – restoranai „Juoda druska“ bei „Jurgis ir Drakonas“, barai „Pale Ale“, „Republic 3“, „Shamrock“.

Priežasčių, kodėl maitinimo sektoriui šiuo metu sekasi sunkiai, toli ieškoti nereikia. Nemažai jų – bendro pobūdžio, t. y darančios įtaką visiems šalies restoranams, tačiau Kauno verslininkai sulaukė ir papildomų kirčių, tokių, kaip jau minėta Vilniau g. ir Rotušės aikštės rekonstrukcija, įvesta papildoma rinkliava įvažiuojantiems į Kauno senamiestį ir kt.

Apie tai garsiai jau šnekėjo ne vienas verslininkas, tarp jų ir TV laidų vedėja Beata Nicholson bei jos sesuo Odeta Bložienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA