Konkrečios šildymo sezono pradžios datos Kaunas dar neturi – Kas vyksta Kaune

Konkrečios šildymo sezono pradžios datos Kaunas dar neturi

ELTA / Ūla Klimaševska 2024/10/07 14:54
Šildymas
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Šildymas
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nepaisant sinoptikų prognozuojamų šiltesnių orų, dalis šalies miestų ir rajonų jau nustatė dienas, kada planuoja pradėti šildymo sezoną. Kokia situacija Kauno mieste?

Antradienį šildymą biudžetinėse įstaigose, įmonėse ir gyvenamuosiuose namuose ketinant įjungti Panevėžio miesto savivaldybei, konkrečias datas šildymo sezono pradžiai paskelbė ir Pasvalio, Mažeikių rajonų savivaldybės.

Kaip skelbta anksčiau, pagal galiojančią tvarką daugiabučių gyventojai dėl pastatų šildymo kiekvieną sezoną gali apsispręsti savarankiškai – prašyti šildymą įjungti anksčiau arba šildytis nepradėti, net savivaldybei priėmus centralizuotą sprendimą. Sprendimui turi pritarti daugiau nei pusė namo gyventojų.

Visgi praėjusią savaitę Panevėžyje pradėjus šildyti miesto ugdymo bei sveikatos įstaigas, nuo antradienio, spalio 8-osios, priimtas sprendimas centralizuotą šildymą įjungti visame mieste.

Nuo pirmadienio Mažeikių rajono savivaldybėje pradedamos šildyti mokyklos ir ligoninės, o nuo antradienio – daugiabučiai ir pastatai, kurių savininkė ar dalininkė nėra savivaldybė. Pasvalio rajone šildymo sezonas pradedamas nuo spalio 14 dienos.

Praėjusią savaitę šildymas įjungtas ir Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose, savivaldybės globos namuose, kompleksinių paslaugų namuose „Alka“ ir savivaldybės socialinių paslaugų centre.

Kaip pirmadienį komentare Eltai teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis, sinoptikams artimiausiomis dienomis šalyje prognozuojant atšilimą, savivaldybė planuoja toliau stebėti orų prognozes ir dėl šildymo sezono spręsti savaitės pabaigoje.

Kaip Eltai yra nurodžiusi Klaipėdos savivaldybė, šildymo sezono pradžia mieste dažniausiai skelbiama spalio viduryje, tačiau praėjusią savaitę sprendimas dėl to dar nebuvo priimtas.

Sostinės meras Valdas Benkunskas yra informavęs, kad šildymo sezono pradžia Vilniaus mieste gali būti paskelbta po dviejų savaičių, tačiau galutinis sprendimas priklausys nuo orų.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią praėjusį trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo spalio 3 d. šildymo sezoną taip pat pradėjo Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės.

Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose pasirašė ir laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius. Čia praėjusią savaitę pradėtas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA