Vieni geriausių ortodontijos specialistų naujai atidaromame Neodenta ortodontijos centre Kaune – Kas vyksta Kaune

Vieni geriausių ortodontijos specialistų naujai atidaromame Neodenta ortodontijos centre Kaune

Neodenta klinika / Organizatorių nuotr.
Neodenta klinika / Organizatorių nuotr.

Kaune esanti Neodenta klinika atidaro modernų ortodontijos centrą. Kalbiname Eglę Kunčiuvienę, Neodenta klinikos vadovę, kuri pristato centro inovacijas, naujausias technologijas, kurios keičia ortodontinį gydymą bei darbą komandoje, padedant pacientams pasiekti gražią ir sveiką šypseną.

– Neodenta atidarė naują ortodontijos centrą Kaune. Kas paskatino imtis tokios drąsios plėtros?

– Siekiame plėstis ne dėl kiekybės, o dėl kokybės. Mūsų pacientų skaičius nuolat auga, o poreikis modernioms ortodontinėms paslaugoms didėja. Naujojo specializuoto ortodontijos padalinio tikslas – sukurti erdvę, kurioje galėtume visą dėmesį skirti ortodontijai, naudojant pažangiausias technologijas ir aukščiausius standartus atitinkančias paslaugas.

Čia dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai, kurie teikia visapusiškas ortodontines paslaugas: nuo sudėtingų atvejų gydymo įvairiomis breketų sistemomis iki nematomų dantų kapų, ortodontinių aparatų, treinerių, plokštelių, Herbsto aparatų, ortodontinių implantų ir kitų individualizuotų ortodontinio gydymo sprendimų.

– Ką galite papasakoti apie savo komandą? Galbūt turite išskirtinių ortodontijos specialistų, kurie laikomi lyderiais savo srityje?

– Specialistų komandą sudaro ilgametę patirtį turintys ortodontai: profesorius Arūnas Vasiliauskas, turintis solidžią akademinę patirtį, aktyviai dalyvaujantis tarptautinėse ortodontijos konferencijose ir esantis Lietuvos ortodontų sąjungos bei Lietuvos odontologų rūmų narys, gydytoja ortodontė Irma Andziulienė, daugiau nei 17 metų vertinama Neodenta pacientų už asmeninį dėmesį ir nepriekaištingą profesionalumą, dirbanti tik su aukščiausios kokybės ir tik geriausius gydymo rezultatus leidžiančiomis pasiekti „Orthero“ ir „Ordoline“ kapų sistemomis.

Gyd. I. Andziulienė nuolat tobulina savo žinias tarptautiniuose kursuose ir konferencijose Italijoje, Austrijoje, Latvijoje bei JAV. Šiuo metu ji tobulina žinias Vienoje, Austrijoje Dr. Guido Sampermans „Modernity digital Ortodontics“ mokymuose. Naujausias žinias ir šiuolaikinę praktiką gautą mokymų metu pritaiko Neodenta pacientams.

Komandoje taip pat turime gydytoją ortodontę Ievą Laktionkinienę, kuri ortodontinius pacientus gydo jau nuo 2013 metų, sėkmingai padėdama tiek vaikams, tiek suaugusiems pasiekti sveikų ir gražių šypsenų. Turėdama daugiau nei 10 metų patirtį privačioje sveikatos priežiūros klinikoje, ji yra sukaupusi vertingų žinių ir įgūdžių, kurie leidžia spręsti įvairaus sudėtingumo ortodontinius atvejus.

Eglė Kunčiuvienė / Organizatorių nuotr.

Ortodontijos centre pacientus konsultuoja ir gydo gydytoja ortodontė Viktorija Rimkutė-Sakalauskienė, kuri specializuojasi vaikų ir suaugusiųjų ortodontinių anomalijų gydyme. Ji naudoja įvairius ortodontinius aparatus, ypatingą dėmesį skirdama gydymui kapomis.

Centro ortodontai glaudžiai bendradarbiauja su kitais ilgametę patirtį turinčiais Neodenta klinikos specialistais – chirurge Rasa Pedišiene, chirurgu Shahaf Givony, ortopedais Laura Ginkiene ir Dariumi Kunčiumi bei vienu geriausių Lietuvoje Estetinio plombavimo specialistu gydytoju Žilvinu Budrevičium. Komandinis darbas užtikrina, kad net sudėtingiausi atvejai būtų sprendžiami efektyviai ir profesionaliai, iki smulkmenų išsprendžiant įvairias situacijas.

– Daugelis šiuolaikinių klinikų vis dažniau naudoja pažangias technologijas, tokias kaip dirbtinis intelektas ir 3D spausdinimas. Ar jūsų klinikoje taip pat taikomos šios inovacijos, jei taip, kaip jos keičia kasdieninį ortodontinį darbą?

– Šiuolaikinis gydytojas neįsivaizduoja savo darbo be dirbtinio intelekto pagalbos tyrimuose ir gydymo planavime. Bendradarbiaujant su IT specialistais bei odontologų komanda iš JAV, Izraelio ir Kanados, Neodenta klinikoje buvo pritaikyta pažangi diagnostikos programa.

Dirbtinis intelektas atlieka nuotraukų paketo ir gydytojo pateiktos informacijos analizę, leidžiančią akimirksniu gauti išsamią paciento burnos būklės ataskaitą. Šioje ataskaitoje nurodomi probleminiai dantys, pateikiamos rekomendacijos bei patarimai, pas kuriuos specialistus pacientą reikėtų siųsti. Naudojant dirbtinį intelektą odontologinėje diagnostikoje, tyrimų tikslumas siekia net 99 proc., todėl išvengiama nepastebėtų problemų.

Pas mus naudojamos modernios 3D technologijos, įskaitant skenavimą ir 3D spausdinimą, kurios yra integruotos šalia ortodontijos centro esančioje dantų technikų laboratorijoje. Nuskenuota burnos ertmės informacija iš karto siunčiama į laboratoriją, kurioje 3D spausdintuvas per kelias minutes atspausdina diagnostinį modelį. Šis modelis gali būti nedelsiant aptartas su pacientu, leidžiant jam iš karto suprasti planuojamą gydymą ir matyti galutinius rezultatus. Tai užtikrina sklandų ir efektyvų komandinį darbą bei greitesnį gydymo procesą.

Klinikoje taip pat veikia moderni fotostudija, padedanti tiksliai įvertinti dantų ir dantenų būklę kiekviename gydymo etape. Fotostudijos pagalba galima pasirinkti tinkamiausią dantų formą ir reljefą, taip pat atlikti būtinas korekcijas gydymo metu.

– Kokia buvo įdomiausia ar sudėtingiausia šypsena, kurią teko „sukurti“ jūsų klinikoje?

– Kiekvienas atvejis unikalus, bet ypač išskirčiau tuos, kuriuos anksčiau buvo galima spręsti tik breketais, o dabar tai atliekame skaidriomis kapomis. Mūsų partnerystė su vienu geriausių Lietuvos „Ordoline“ ortodontinių kapų gamintoju leidžia išspręsti net sudėtingiausius ortodontinius atvejus, ir tai ypač džiugina suaugusius pacientus, kurie nori „nematomų“ sprendimų.

„Ordoline“ kapomis galima gydyti ne tik suaugusius, tačiau ir vaikus, kombinuojant gydymą kapomis ir breketais. Ši partnerystė leidžia užtikrinti, kad kiekvienas pacientas galėtų džiaugtis sveika ir gražia šypsena, pasitelkiant pažangiausias gydymo technologijas. Kartais atrodo, kad transformuojame ne tik šypsenas, bet ir gyvenimus.

Neodenta klinika / Organizatorių nuotr.

– Tėvams ortodontinis gydymas dažnai siejasi su nemažomis išlaidomis. Ar yra galimybių gauti kokybišką gydymą vaikams, kuris būtų finansiškai prieinamas?

– Ortodontija yra specializuota dantų ir žandikaulių anomalijų gydymo sritis, kuriai finansavimą iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) užtikrina ligonių kasos. Norint gauti kompensuojamas ortodontines paslaugas, vaikas turi būti gydomas įstaigoje, sudariusioje sutartį su Teritorine ligonių kasa (TLK) dėl kompensuojamo ortodontinio gydymo teikimo.

Džiaugiamės, kad klinika Neodenta turi sutartį su TLK, todėl teikia vaikų dantų tiesinimo breketų sistema paslaugas su kompensacija, jeigu pacientas atitinka įstatymo numatytą kompensuojamą atvejį. Tai vaikams suteikia galimybę pasinaudoti ortodontiniu gydymu laiku ir kokybiškai.

Per vaikų ortodontinio gydymo laikotarpį (5 metus) gali būti kompensuojami šie ortodontiniai aparatai: ortodontinė plokštelė, ortodontinis treineris, greitojo plėtimo aparatas, funkciniai aparatai, veido kaukė, distalinis tempimo aparatas, ortodontinis sraigtas skeletinei atramai ir breketų sistema.

Šis finansavimas užtikrina, kad kiekvienas vaikas, kuriam reikalingas ortodontinis gydymas, galėtų jį gauti laiku ir be didelių finansinių kliūčių.

– Technologijos ir kokybė akivaizdu – o kaip dėl patogumo? Ką siūlote užimtiems žmonėms, kuriems sunku rasti laiko gydymui?

– Mes žinome, kad laikas yra neįkainojamas, todėl pradėjome taikyti nuotolines konsultacijas. Tai leidžia pacientams konsultuotis su specialistais, neišeinant iš namų, biuro, pietų pertraukos metu. Be to, tie, kurie atvyksta į kliniką, gali pasinaudoti patogiu parkavimu prie pat mūsų centro durų. Stengiamės, kad kiekvienas apsilankymas būtų kuo paprastesnis ir malonesnis.

– Pabaigai, ar galėtumėte pasidalinti savo vizija – kokia yra šiuolaikinės ortodontijos ateitis?

– Ateitis neabejotinai yra susijusi su dar platesniu technologijų pritaikymu – nuo dirbtinio intelekto iki pažangiausių gydymo metodų, kurie leis gydymą atlikti greičiau ir mažiau invazyviai. Mes siekiame, kad ortodontija taptų ne tik kokybiškesnė, bet ir prieinamesnė visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ar finansinių galimybių. Taigi, ateitis yra šypsena, kuri ne tik graži, bet ir lengvai pasiekiama kiekvienam.

Daugiau informacijos konsultacijai ir registracijai telefonu +370 444 77 777.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA