Kauno rajono savivaldybės komentaras po skaitytojo skundo apie privatų darželį – Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybės komentaras po skaitytojo skundo apie privatų darželį

Lopšelio-darželio "Uosiukas" atidarymas
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Lopšelio-darželio "Uosiukas" atidarymas
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ paskelbus skaitytojo (asmens duomenys nutylimi) laišką dėl galimų negerovių vieno iš privačių vaikų darželių veikloje, netrukus sulaukta ir Kauno rajono savivaldybės komentaro.

„Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ne tik bendradarbiauja su privačiomis švietimo įstaigomis, dalinasi ugdymui aktualia informacija. Mes kviečiame įstaigų atstovus dalyvauti konferencijose ir visada reaguojame į gaunamą informaciją.

Kauno rajono savivaldybėje įsteigtose privačiuose įstaigose ugdomi Kauno rajono vaikai, todėl mums yra tai svarbu.

Bandėme išsiaiškinti situaciją. Pagal straipsnyje pateiktus „rekvizitus“ atitinka, kad įvykis įvyko privačiame darželyje (portalo redakcija neskelbia darželio pavadinimo), kuris įsikūręs Vijūkuose.

Šiandien susisiekėme su privataus darželio direktore, kuri nieko nežinojo apie įvykį ir labai nustebo. Mes taip pat nesame gavę jokios informacijos apie įvykį.

Kauno rajono savivaldybės tarybos 2016 m. gruodžio 22 d. sprendimu „Dėl mėnesinio mokesčio kompensavimo už ikimokyklinio amžiaus vaikų išlaikymą nevalstybinėse švietimo įtaigose, Kauno rajone vykdančiose ikimokyklinio ugdymo programas, tvarkos aprašo patvirtinimo” savivaldybė kompensuoja mokesčio dalį vaikams, kurie nepatenka į savivaldybės švietimo įstaigose įsteigtas ikimokyklinio ugdymo grupes ir lanko nevalstybines švietimo įstaigas.

Mokesčio dalies kompensavimui savivaldybė per mėnesį vienam vaikui skiria 73 Eur. Privačiame darželyje (…), apie kurį kalbama, finansavimą gauna 4 vaikai“, – paaiškino rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Asta Simanauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA