Gamybos darbuotojų naudų paketas „Axioma Metering“ įmonėje prilygsta administracijos darbuotojų naudoms – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Gamybos darbuotojų naudų paketas „Axioma Metering“ įmonėje prilygsta administracijos darbuotojų naudoms

„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.Lietuvos organizacijų poreikis įdarbinti gamybos darbuotojus tik intensyvėja. Norėdamos surasti, pritraukti bei išlaikyti savus žmones, įmonės renkasi gręžtis į pačius darbuotojus, stengdamosi išgirsti bei atliepti darbuotojų norus. Apie tai kalbiname lietuviškos išmaniuosius vandens ir apskaitos prietaisus gaminančios įmonės „Axioma Metering“ darbuotojus Virginiją Zelenkienę, Livetą Skirzgilaitę, Žilviną Gudą bei Personalo atrankų specialistę Eglę Pupšienę, daugiausiai dirbančią su gamybinių pozicijų atrankomis, geriausiai pažįstančia gamyboje dirbančius kolegas ir neretu atveju, kiekvienam susidomėjusiam šia įmone, tampančia pirmuoju kontaktiniu žmogumi.
„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.
„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.Lietuvos organizacijų poreikis įdarbinti gamybos darbuotojus tik intensyvėja. Norėdamos surasti, pritraukti bei išlaikyti savus žmones, įmonės renkasi gręžtis į pačius darbuotojus, stengdamosi išgirsti bei atliepti darbuotojų norus. Apie tai kalbiname lietuviškos išmaniuosius vandens ir apskaitos prietaisus gaminančios įmonės „Axioma Metering“ darbuotojus Virginiją Zelenkienę, Livetą Skirzgilaitę, Žilviną Gudą bei Personalo atrankų specialistę Eglę Pupšienę, daugiausiai dirbančią su gamybinių pozicijų atrankomis, geriausiai pažįstančia gamyboje dirbančius kolegas ir neretu atveju, kiekvienam susidomėjusiam šia įmone, tampančia pirmuoju kontaktiniu žmogumi.
„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.

Lietuvos organizacijų poreikis įdarbinti gamybos darbuotojus tik intensyvėja. Norėdamos surasti, pritraukti bei išlaikyti savus žmones, įmonės renkasi gręžtis į pačius darbuotojus, stengdamosi išgirsti bei atliepti darbuotojų norus. Apie tai kalbiname lietuviškos išmaniuosius vandens ir apskaitos prietaisus gaminančios įmonės „Axioma Metering“ darbuotojus Virginiją Zelenkienę, Livetą Skirzgilaitę, Žilviną Gudą bei Personalo atrankų specialistę Eglę Pupšienę, daugiausiai dirbančią su gamybinių pozicijų atrankomis, geriausiai pažįstančia gamyboje dirbančius kolegas ir neretu atveju, kiekvienam susidomėjusiam šia įmone, tampančia pirmuoju kontaktiniu žmogumi.

Inovatyvius gaminius kurianti bei gaminanti įmonė, įsikūrusi Kauno LEZ, yra pripažinta rinkoje ir laimėjusi ne vieną apdovanojimą, šiemet pavasarį atidariusi antrąją gamyklą bei nuolat sparčiai auganti.

Kokie šiandien gamyboje dirbančio žmogaus poreikiai ir kaip jūsų organizacija juos atliepia?

Virginija Zelenkienė: kiekvienas darbo ieškantis žmogus nori ne tik gauti atlygį už darbą, kas tikrai svarbu, bet ir nori dirbti patogiai, oriai. Nori žinoti, kad kasdien nereikės sunkiai fiziškai dirbti, kad darbo aplinka bus švari, tvarkinga. Taip pat, kad kolektyve būsi priimtas, suprastas bei išgirstas, o darbinė atmosfera bus gera, pozityvi ir įkvepianti. Aš savo darbe taip tikrai jaučiuosi.

Liveta Skirzgilaitė: pridėčiau, kad tokie dalykai kaip transportas į darbą arba sveikatos draudimas tikrai yra pliusai ir aš jais naudojuosi. Keli šimtai eurų vaistams, vitaminams ar gydytojų paslaugoms yra labai solidi tiesioginė finansinė nauda, kurią, kiek girdėjau, dažniausiai gauna tik administracinių pozicijų darbuotojai.

„Axioma Metering“ mes visi lygūs ir naudos vienodos tiek gamybos darbuotojams, tiek ir administracijos. Nesant tokioms naudoms gal žvalgyčiausi kitur, tačiau nepaneigsiu ir privalumo, kad čia gali rinktis iš kelių pozicijų, kuri tau bus tinkamiausia. Gal bus labiau struktūruotas ir labiau monotoniškas, bet drauge daugiau aiškumo turintis darbas. Galima rasti pozicijas su daugiau dinamikos, pokyčių, jeigu žmogus aktyvesnis.

Be abejonės, galimybė vienoje įmonėje išbandyti save skirtingose rolėse yra svarbu. Norint ir rodant iniciatyvą galima kelti kategorijas, daryti karjerą. Žinau daug kolegų, kurie organizacijoje startavo gamybos darbuotojo pozicijoje ir nukeliavo iki projektavimo ir produktų vystymo (R‘n‘D) inžinieriaus ar kitos administracinės pozicijos. Galimybės tikrai plačios.

„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.<strong>Lietuvos organizacijų poreikis įdarbinti gamybos darbuotojus tik intensyvėja. Norėdamos surasti, pritraukti bei išlaikyti savus žmones, įmonės renkasi gręžtis į pačius darbuotojus, stengdamosi išgirsti bei atliepti darbuotojų norus. Apie tai kalbiname lietuviškos išmaniuosius vandens ir apskaitos prietaisus gaminančios įmonės „Axioma Metering“ darbuotojus Virginiją Zelenkienę, Livetą Skirzgilaitę, Žilviną Gudą bei Personalo atrankų specialistę Eglę Pupšienę, daugiausiai dirbančią su gamybinių pozicijų atrankomis, geriausiai pažįstančia gamyboje dirbančius kolegas ir neretu atveju, kiekvienam susidomėjusiam šia įmone, tampančia pirmuoju kontaktiniu žmogumi.</strong>
„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.

O kaip jūs jaučiate, kad „Axioma Metering“ kaip darbdavys, siekia ir nori jus išsaugoti?

Žilvinas Gudas: „Axioma Metering“, kurioje dirbu virš 10 metų, gamybos darbuotojas vertinamas lygiai taip pat, kaip bet kuris administracijoje dirbantis kolega. Kolega minėjo, kad gauname visas tas pačias naudas, dalyvaujame visuose renginiuose, šventėse drauge.

Mane vis dar džiugina, kad organizacija man dovanoja laisvą gimtadienio dieną, kad galiu turėti tokį patį sveikatos ar nelaimingų atsitikimų draudimą kaip kolegos iš ne gamybinių skyrių. Mūsų nuomonės, atsiliepimai, įžvalgos yra girdimi. Aišku, reikia būti proaktyviu, nepatingėti sudalyvauti apklausose, išreikšti norus, mintis, netylėti, jei turi pasiūlymų. Toks abipusis dialogas gali tapti labai gerais rezultatais.

Liveta Skirzgilaitė: aš jaučiuosi vertinama bei matoma. Tai jaučiu kasdien kolektyve ir savo komandoje. Iš tiesų, kuriama tikrai draugiška atmosfera, darbuotojų klausiama ir į jų atsakymus įsiklausoma. Vienas tokių pavyzdžių – vidinė valgykla, apie kurios poreikį mes buvome ne kartą užsiminę ir man labai smagu, kad išsiplėtus gamyklai, dabar mes galime už gerą kainą pavalgyti ir dar lieka laiko su kolegomis ramiai atsigerti kavos, pasikalbėti ar pažaisti Playstation.

Vėlgi, kaip kolega minėjo, čia puikus pavyzdys, kaip garsiai išsakyta nuomonė organizacijos vadovų gali būti išgirsta, įvertinta ir, jei tik įmanoma, tapti realybe.

Eglė Pupšienė: gal norisi pridurti, kad girdime bei skatiname darbuotojų iniciatyvas, kviesdami juos kreiptis į savo vadovus su pasiūlymais, kad galėtume kuo labiau atliepti darbuotojų mintis. Dar tikrai daug dėmesio skiriame individualiam bendravimui.

Matome daugybę momentų, kai kolegos ateina pas vadovus siūlydami idėjas, kažką norėdami inicijuoti ar tiesiog pasitarti. Ir tai apima ne tik darbo klausimus, bet ir pasiūlymus dėl komandos formavimo veiklų, dėl dalyvavimo sporto renginiuose ar kitų kolegas įtraukiančių veiklų. Jei yra išreiškiamas noras daryti karjerą ar mokintis, plėsti savo žinias, vadovai pasirengę patarti, nukreipti, ieškoti galimybių savirealizacijai.

Drąsiai sakau, kad toks bendravimas vyksta, nes atlikdami vidines apklausas iš darbuotojų girdime pagyrimus, kad būtent šis draugiškas bendravimas, betarpiškumas tarp vadovo ir kolegų kuria atmosferą, kurioje norisi dirbti, kurioje jautiesi svarbus bei vertinamas. Savo ruožtu turime ir lūkestį kolegoms, kad tokiose apklausose, tyrimuose jie bus aktyvūs, įsitraukę ir atviri.

„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.
Eglė Pupšienė / Organizatorių nuotr.

Ar esant tokiam sparčiam įmonės augimui ir plėtrai, „Axioma Metering“ sugeba skirti dėmesio ir kiekvienam naujai ateinančiam žmogui, kad jis jaustųsi saugus ir tinkamai supažindintas su savo darbu?

Liveta Skirzgilaitė: tiesą pasakius, mane itin maloniai nustebino, kai atėjus į „Axioma Metering“ man buvo priskirtas mentorius, kuris ne tik apmokino, lydėjo, bet ir žmogiškai drąsino, palaikė, atsakė į iškylančius klausimus ar dvejones.

Pirmą dieną naujas darbuotojas atvyksta vėliau, daugiau dėmesio skiriama susipažinimui, apsipratimui. Kolegos nėra paliekami savarankiškai viską suprasti ir išmokti, kolegų ir vadovų palaikymas labai didelis.

Žilvinas Gudas: mentoriai tikrai yra išskirtinumas, nes naujoką įveda į jo darbą. Tikrai retai kurioje gamybinėje įmonėje gali tikėtis tokios pagalbos. Žinau, kad įmonė skiria nemažai laiko tokių mentorių apmokymui, žinių suteikimui.

Tikiu, kad ir mentoriai patys jaučiasi stipriau savo rolėje su tokiu palydėjimu, tai pastebi ir jų kuruojami naujokai. Bet pats ne pirmus metus čia dirbamas pastebiu ir kitą svarbų momentą – tai komanda, jos palaikymas, bendras darbas. Darbe visiems tenka susidurti su naujomis, nežinomomis situacijomis, kartais darbų krūvis užgriūva, tada visi susitelkiam ir siekiam bendro tikslo. Įmonė labai skatina šią draugišką atmosferą, skiria daug dėmesio vidinei kultūrai.

Turime ne tik deklaruojamas vertybes, bet aiškias elgsenas, kaip tos vertybės turi matytis kasdienoje. Turime vertybių ambasadorius, jie savo pavyzdžiu primena, paskatina vadovautis tomis vertybėmis. Labai malonus dėmesys būna iš kolegų sulaukta vieša padėka už pastebėtą vertybinį elgesį.

„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.
„Axioma Metering“ / Organizatorių nuotr.

Eglė Pupšienė: iš tiesų juk darbe praleidžiame ne mažiau 8 valandų kasdien, todėl neabejotinai labai daug dėmesio skiriame kolektyvo tinkamai atmosferai, pozityviai, palaikančiai aplinkai, kad mūsų žmonės darbe jaustųsi gerai.

Kaip minėta, labai pažangių, pasauly gerai žinomų korporacijų gamybinių įmonių Kaune yra daug ir jos visos konkuruoja tarpusavyje pritraukdamos darbuotojus. Iš kitos pusės, tokiose įmonės darbuotojas dažnai pasijaučia didelio mechanizmo nedidele dalele.

Tai suprasdami, mes ne tik turime pasiūlyti konkurencingą atlyginimą, bet ir užtikrinti, kad atėjęs pas mus kiekvienas jausis organizacijos dalimi, supras, kad jo indėlis mums svarbus, kad mes kiekvieną kolegą matome bei vertiname. Šis požiūris pasiteisina, nes tikrai maloniai glosto širdį faktas, kad turime virš 30 darbuotojų, kurie su mumis koja kojon žengia virš 20 metų ir didžioji dalis jų dirba būtent prie gamybinių linijų.

Belieka tik pridurti, kad mes toliau smarkiai plečiamės, šiais metais gamyklą praplėtėme bene dvigubai, mūsų pajėgumai tik auga, tad visuomet kviečiame prisijungti prie „Axioma Metering“ – turime labai įvairių skirtingų pozicijų. Tinkamą vietą ras ir savęs dar ieškantis jaunas žmogus, tiek ir save atradęs bei aiškiai žinantis savo poreikius vyresnis žmogus.

Ačiū už pokalbį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA