Policija spėja, kad medinis ir apleistas namas Žaliakalnyje buvo padegtas tyčia – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Policija spėja, kad medinis ir apleistas namas Žaliakalnyje buvo padegtas tyčia

Gaisras Kaune / Skaitytojų nuotr.
Gaisras Kaune / Skaitytojų nuotr.
Gaisras Kaune / Skaitytojų nuotr.
Gaisras Kaune / Skaitytojų nuotr.

Vakar Žaliakalnyje, Savanorių prospekte, gaisras apleistame ir negyvenamame mediniame name tikriausiai kilo dėl padegimo, spėja policija.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad antradienio vakarą, apie 20.50 val., Savanorių pr. esančiame apleistame name kilo gaisras.

Kaip trečiadienį informuoja Policijos departamentas, nelaimės metu sudegė veranda bei išdegė namo vidaus patalpos bei pastogė. Aiškinamasi, kokius nuostolius padarė gaisras ir kas yra namo savininkas.

Teisėsauga įtaria padegimą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Degė ne pirmą kartą

Užsidegęs namas – paskutinis medinukas šioje Kauno sankryžoje. Kauniečiai prisiminė, kad pirmą kartą šis apleistas namas degė prieš 3 metus. Šalia dirbantys kauniečiai atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu apleistame name gyveno keturi benamiai.

Į įvykio vietą trumpam apsidairyti atvyko ir dalinis pastato savininkas, buvęs krepšininkas Jonas Mačiulis.

„Apsidairė ir išvažiavo“, – pasakojo šalia dirbantis kaunietis.

J.Mačiulis įvykio vietoje / Skaitytojų nuotr.
J. Mačiulis įvykio vietoje / Skaitytojų nuotr.

Apie šį, antradienio vakarą tarnybas ant kojų sukėlusį, medinuką 2022-ųjų lapkritį rašė „Laikinosios sostinės“ žurnalistė Vėjūnė Inytė.

1895 metais pastatytas medinis vieno aukšto namas priklausė ne vienam savininkui. Dabar jis – dviejų privačių asmenų rankose. 2016-aisiais dalį pastato įsigijo verslininkas Egidijus Gesevičius, užsiimantis prekyba baldais.

2020 metais du trečdalius statinio nusipirko aktyvią sportininko karjerą baigęs krepšininkas Jonas Mačiulis. Registrų centro duomenys rodo, kad sklypas ir pastatas šiuo metu priklauso minėtiems asmenims ir vienai uždarajai akcinei bendrovei.

Projektiniuose pasiūlymuose, kurie prieš beveik dvejus metus buvo pristatyti visuomenei, numatoma, kad vietoj medinuko iškils 4 aukštų pastatas. Po juo bus garažas, skirtas 12-ai automobilių. Pastate planuojama įkurti baldų saloną bei sandėliavimui ir administracijai reikalingas patalpas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA