Kauno muzikinio teatro vadovas B. Želvys – S. Skvernelio partijos kandidatų į Seimą sąraše – Kas vyksta Kaune

Kauno muzikinio teatro vadovas B. Želvys – S. Skvernelio partijos kandidatų į Seimą sąraše

BENJAMINAS ŽELVYS / R. Tenio nuotr.
BENJAMINAS ŽELVYS / R. Tenio nuotr.

Seimo rinkimuose spalį debiutuosiančios palyginus jaunos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – kandidatų sąraše dešimtuoju numeriu įrašyta Kauno valstybinio muzikinio teatro ilgamečio vadovo, o taip pat – miesto tarybos nario ir savivaldybės tarybos Apdovanojimų komisijos pirmininko Benjamino Želvio pavardė.

Tad jeigu kas linksmai ironizuoja, kad jau negalioja „spurginės protokolai“ – nedokumentuoti susitarimai bendradarbiauti, prieš keletą metų „mintyse pasirašyti“, beskanaujant miesto merui Visvaldui Matijošaičiui bei tuometiniam premjerui Sauliui Skveneliui spurgas Laisvės alėjoje (su būreliu „procesą“ stebėjusių žurnalistų už nugarų), prašom, visas ironijas meskit šalin.

Lyderio V. Matijošaičio įkurta nepartinė organizacija į Seimą deleguoja ne vieną savo narį, – „Vieningo Kauno“ atstovų pavardes rinkėjai perskaitys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei ne taip seniai nuo jos atskilusių politikų, įkūrusių sąjungą „Vardan Lietuvos“, kandidatų sąrašuose.

Beje, pastarojoje sąjungoje yra nemažai anksčiau ne tik LVŽS, bet ir kitoms partijoms priklaususių politikų. Yra ir buvusių arba esamų, baigiančių kadenciją LR Seimo narių.

Rinkimų į šalies parlamentą kandidatų sąraše pirmuoju įrašytas partijos įkūrėjas bei vadovas Saulius Skvernelis. Paskutiniuoju (141-uoju) – europarlamentaras Virginijus Sinkevičius.

Tarp kitko, kad paskutinė kandidatų sąrašo vieta ne visada atneša norimą rezultatą, jam bei kitų partijų sąrašuose panašią poziciją pasirinkusiems kandidatams galėtų priminti vienas iš buvusių Kauno miesto merų. Iš galutinės sąrašo vietos šį socialdemokratą per rinkimus kauniečiai reitinguodami kilstelėjo per keliasdešimt pozicijų aukštyn, tačiau politikui to nepakako laimėti rinkimus…

Atkreiptinas dėmesys, kad Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ šešis kandidatus yra iškėlusi vienmandatėse Kauno rinkimų apygardose.

Seimo narė Rūta Miliūtė mėgins pelnyti kauniečių rinkėjų simpatijas Panemunės, buvęs parlamentaras, 2016-aisiais rinkimus laimėjęs kaip LVŽS atstovas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos absolventas, Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus pavaduotojas Lauras Stacevičius – Savanorių apygardose.

Buvus ilgametė Kauno miesto tarybos narė, savivaldybės administracijos direktorė, dabar – LSMU Kauno klinikų projektų vadovė Edita Gudišauskienė kandidatuoja vienmandatėje Aleksoto – Vilijampolės, o įvairiose organizacijose dirbęs vadybininku, administratoriumi, vadovu (2021-2023 – Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos prezidentu, kaip nurodė VRK anketoje) Karolis Ramoška – Šilainių rinkimų apygardose.

Su kitų partijų atstovais Garliavos apygardoje dėl patekimo į Seimą kaip Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” kandidatas varžysis Vaidas Zubavičius – vienintelės mūsų šalyje gaminančios sprogmenis įmonės – AB „Detonas“ vadovas (rekvizitai.vz.lt paskelbė, jog ši bendrovė yra pripažinta 2023-ųjų TOP įmone).

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ V. Zubavičius neslėpė, jog pagrindinė priežastis, dėl kurios jis apsisprendė dalyvauti Seimo rinkimuose, yra ta, jog „dabartiniams politikams trūksta politinės valios priimti Lietuvos žmonėms naudingus sprendimus.“

„Trūksta konkretumo, per daug laiko sugaištama tarpusavio bereikšmiuose ginčuose. Dažniau renkamasi tai, kas padėtų išlikti populiariam, bet ne tai, kas pagelbėtų šalies žmonėms geriau gyventi.

Ypač tokios pagalbos reikia socialiniam sluoksniui, kurio kasdienis gyvenimas (jaunų šeimų, mažas pajamas gaunančių ar garbaus amžiaus sulaukusių, neįgalių žmonių) dažnu atveju priklauso nuo politinių sprendimų“, – trumpai savo apsisprendimą paaiškino prieš tris dešimtmečius įkurtos, apie 50 darbuotojų turinčios ir puikiai Kaune dirbančios įmonės direktorius.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatų į Seimo narius sąraše 10 poziciją užimantis operos solistas, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas B. Želvys nusiteikęs pelnyti rinkėjų pasitikėjimą Centro – Žaliakalnio rinkimų apygardoje.

– Ko Jums prireikė „toje galeroje“, ar teatras jau nemielas, ar kokios kitos priežastys skatina nuo meno pasukti į aktyvią politiką?, – tokį klausimą žurnalistė jam uždavė šį pirmadienį.

– Teatras – mielas, ir viskas čia tvarka. Su teatru savo gyvenime esu jau 40 metų, pusę to laiko – kaip teatro vadovas. Per darbo teatre metus sukaupiau didelę patirtį, galiu užtikrinti, kad turiu viziją ir sampratą apie kultūrą. Džiaugiuosi, kad puikus mūsų kolektyvas yra publikos mylimas. Ligi šiol jis daug gražaus ir gero nuveikė. Žinoma, ir ateityje nemažai nuveiks…

Ne vieną kadenciją dirbu Kauno savivaldybės taryboje, žinau nemažai problemų, kurios tebelaukia ne municipalinės, bet aukštesnio lygmens politinių sprendimų. Jei atvirai, tai prieš kiekvienus Seimo rinkimus visi kandidatai nemažai šneka tiek apie sveikatos apsaugą, tiek apie kultūrą. O paskui kažkaip viską pamiršta. Tačiau patys matome: ateina metas, kai kardinalūs pasikeitimai būtini.

Ne tik gyvenime, bet ir politikoje. Todėl apsisprendžiau eiti į Seimą. Matysim, kaip man seksis. Jeigu rinkėjai manimi pasitikės, tapęs parlamento nariu, tikrai dėsiu visas pastangas tą pasitikėjimą pagrįsti gerais darbais“, – portalo žurnalistei sakė B. Želvys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA