Incidentas prie Pravieniškių: traukiniui Vilnius-Kaunas kelią pastojo pataisos namų kalinys – Kas vyksta Kaune

Incidentas prie Pravieniškių: traukiniui Vilnius-Kaunas kelią pastojo pataisos namų kalinys papildyta Kalėjimų tarnybos komentaru

Pirmadienį naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame pranešama, jog buvo priverstinai sustabdytas Vilnius-Kaunas maršrutu riedėjęs traukinys. Aiškėja, kad ant bėgių stovėjo galimai iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pabėgęs kalinys.

„Šiandien 10.30 val. traukinys, pravažiavus Pravieniškių stotį, buvo priverstas vėl stoti, nes ant bėgių stovėjo žmogus, kuris nesitraukė. Prastovėjus apie 10 min., atvyko policija ir žmogus buvo sulaikytas ir išvesdintas. Žmogus ant kaklo turėjo kažkokią kortelę. Įdomu, ar tai ne kalinys ir Pravieniškių kalėjimo“, – rašė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ vaido medžiagą atsiuntęs vyras.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pirmadienį komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovai, 10.34 val. buvo gautas pranešimas, jog bėgiais vaikšto vyras.

„Pirminiais duomenimis, tai asmuo iš Pataisos namų atvirosios kolonijos, įvykį aiškinasi Kalėjimų departamento pareigūnai“, – rašoma Kauno apskr. VPK atstovų komentare.

Papildyta rugpjūčio 6 dieną 11.29 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienį komentavo Lietuvos kalėjimų tarnybos Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus darbuotojai, kalinys pirmadienio rytą buvo oficialiai išleistas vykti į darbą.

„Lietuvos kalėjimų tarnyba informuoja, kad 2024-08-05 ant bėgių buvo rastas Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis, kuris ryte buvo oficialiai išleistas vykti į darbą.

Šiuo metu nuteistasis yra sugrąžintas į bausmės atlikimo vietą. Lietuvos kalėjimų tarnyba vertina incidento aplinkybes ir nuteistajam taiko papildomas apsaugos priemones: intensyviai stebi nuteistąjį ir teikia būtinąją pagalbą“, – teigiama tarnybos atstovų atsiųstame komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA