Daugkartinė kovos menų čempionė kviečia į nemokamas treniruotes Kaune – Kas vyksta Kaune

Daugkartinė kovos menų čempionė kviečia į nemokamas treniruotes Kaune

Daugkartinė Lietuvos bei Europos kyokushin čempionė, Pasaulio vicečempionė Rūta Brazdžionytė kauniečius kviečia į nemokamas treniruotes Panemunės šilo paplūdimio sporto aikštyne vėliau ir kitose Kauno atvirose sporto erdvėse. Susitikimų metu profesionali sportininkė su dviem treneriais ves multimodalines treniruotes ir kovos menų užsiėmimus bei teiks nemokamas kineziterapeuto konsultacijas.

„Tai puiki proga sportuoti su profesionalių trenerių priežiūra, gerai praleisti laiką, įgyti žinių apie taisyklingą sportą nemokamai, tad laisvai prieinama ir mažiau finansinių galimybių turintiems asmenims. Kviečiame visus, tiek mažus tiek didelius, prisijungti prie grupinių treniruočių, kartu su bendraminčiais sportuoti gryname ore, išmokti naujų pratimų, susikurti sporto įpročius bei paversti tai kasdienine džiuginančia veikla“, – apie treniruočių naudą kalba profesionali sportininkė R. Brazdžionytė.

Kviečia formuoti sporto įpročius

Dažnai Panemunės šile apsilankančiai R. Brazdžionytei kilo mintis šioje Kauno vietoje vesti treniruotes, kurios padėtų įdiegti taisyklingus sporto įpročius bei apjungti bendruomenę aktyviam laisvalaikiui.

„Dažnu atveju, neturint suformuoto įpročio sportui, tai tampa tik trumpalaikiu asmeniniu projektu – kai džiugina oras ar yra nuotaika. Mūsų tikslas – įdiegti aktyvaus laisvalaikio bei sportinės veiklos įpročius kiekvienam, kad tai taptų kasdiene rutina, nepaisant oro sąlygų ar apėmusio tingulio“, – teigė R. Brazdžionytė.

Nemokamose treniruotėse laukiami visi gyventojai nuo 5 iki 64 metų. Trenerių komanda pasiruošusi priimti visus norinčius bei pagal sportinę formą paskirstyti užduotis. Tiems kam seksis sunkiau, bus skirta daugiau dėmesio ir išsamiai paaiškinami visi pratimai.

Multimodalinės ir kovos menų treniruotės

Užsiėmimų metu vyks multimodalinės treniruotės, kurių metu lavinamos net kelios fizinės ypatybės – tiek jėga, tiek ištvermė, tiek pusiausvyra bei lankstumas. Treniruočių metu tikimasi išnaudoti sporto aikštyne esančius treniruoklius, aikštynus jėgos lavinimui, bei ilgesnių distancijų takelius ištvermės treniravimui.

Nemokamos treniruotės Kaune / Organizatorių nuotr.
Nemokamos treniruotės Kaune / Organizatorių nuotr.

Kaip aiškina kovos menų meistrė R. Brazdžionytė, kovos menų treniruotė, kurios metu išmokstama rankų bei kojų smūgiavimo, judėjimo, kombinacijų, reikalauja didelės disciplinos bei susikaupimo, ko pasekoje dienos rūpesčiai paliekami užmaršty ir nors dalyvis pavargsta fiziškai, tačiau džiaugiasi ženkliai pagerėjusia nuotaika ir psichologiniu stabilumu.

Nemokama kineziterapeuto konsultacija

Susirinkę gyventojai galės ne tik nemokamai sportuoti, bet ir pasinaudoti nemokama kineziterapeuto konsultacija, kurios metu bus aptariamos sveikatos problemos ir nusiskundimai.

Konsultacijos metu bus naudojama profesionalia, vokiška įranga dr. Wolff „Balance-check“, įvertinama laikysena bei raumenų balansas.

Atsižvelgiant į testavimo rezultatus, specialistas pateiks tolesnes rekomendacijos kaip vykdyti sportinę veiklą.

Profesionalūs treneriai

Nuo mažens sportuojanti R. Brazdžionytė jau pirmoje klasėje pradėjo lankyti rytų kovos menų – kyokushin karatė treniruotes. Į Lietuvos rinktinės sudėtį ji buvo įtraukta vos 15 metų. Per ateinančius metus ji tapo daugkartine Lietuvos bei Europos čempione, Pasaulio vicečempione bei įgijo Sensi laipsnį, 3 dan juodą diržą. Per eilę varžybinių metų patirtos traumos sportininkę paskatino kibti į kineziterapijos studijas.

Treniruotes taip pat ves sveikatos mokslų diplomą turintis kineziterapeutas, sportu ir sveikatingumu besidomintis Romanas Zaronskis. Jo teigimu, pasinerti į kineziterapijos pasaulį jį paskatino žmogaus kūno gebėjimų tyrinėjimas ir jis nusprendė prisidėti prie sveikatos problemų šalinimo visuomenėje.

Nemokamos treniruotės Kaune / Organizatorių nuotr.
Nemokamos treniruotės Kaune / Organizatorių nuotr.

Asmeninis treneris, mitybos gido autorius ir „Streetfighting“ (gatvės kautynių) atletas Giedrius Puknaitis vaikystėje turėjo antsvorio bei sveikatos problemų, susijusių su laikysena ir širdies bei kraujagyslių sistema, todėl nusprendė pradėti sportuoti ir domėtis sveika gyvensena. Pabijojęs sporto salių įkainių, jis sportuoti pradėjo lauko sąlygomis ir tai daro iki šiol.

Nemokami užsiėmimai vyks pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais 16.00 val., 17.30 val. bei 19.00 val. Kauno Panemunės šilo paplūdimio sporto aikštyne (Smetonos al. 4).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA