Kaunietė menininkė L. Lapelytė švenčia 40-ąjį gimtadienį – Kas vyksta Kaune

Kaunietė menininkė L. Lapelytė švenčia 40-ąjį gimtadienį

Lina Lapelytė/ Lietuvos Respublikos Vyriausybės nuotr.
Lina Lapelytė/ Lietuvos Respublikos Vyriausybės nuotr.

Menininkė, kompozitorė, muzikantė, performanso ir šiuolaikinės operos kūrėja, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Lina Lapelytė šiandien pažymi 40-ąjį gimtadienį. Sveikinimai skrieja nuo Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos, Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės ir Kultūros ministro Simono Kairio.

„Aktualiomis, šiuolaikinio pasaulio kasdieną brėžiančiomis temomis kalbate išskirtine kalba. Jūsų meninė raiška neapsiriboja aiškiais žanrų rėmais, ji taip pat neriboja šių temų pločio ir gylio. Būtent ši unikali sinergija – kalbėjimo būdų ir nagrinėjamų klausimų – išskiria Jūsų kūrybą ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio vizualiojo meno kontekstuose”, – rašoma Prezidento sveikinime. Lietuvos vadovas menininkei dėkojo už šiuolaikinės Lietuvos veido bendrakūrystę ir jos vardo sklaidą svarbiausiose pasaulio salėse bei palinkėjo kūrybinės sėkmės ir kasdienybės prasmę atnešančių patirčių.

Padėkų už Lietuvos garsinimą menininkei negailėjo ir sekmės tolesniuose kūrybos etapuose palinkėjo ir premjerė I. Šimonytė. „Savo kūryba, kuri pelnė prestižinius apdovanojimus ir buvo pripažinta pasauliniu lygiu, Jūs garsinate mūsų valstybės vardą ir paliekate ryškų įspaudą šiuolaikinio Lietuvos meno istorijoje. Didžiuojuosi ir džiaugiuosi Jūsų pasiekimais ir linkiu toliau taip pat sėkmingai žengti ryžtingos, netikėtos ir profesionalios kūrybos keliu“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Jūsų kūryba, kupina drąsos, išradingumo ir netikėtų meninių sprendimų, žavi žiūrovus ir klausytojus visame pasaulyje. Jūsų unikalus braižas, kuriame skirtingi muzikos žanrai ir stiliai susipina su kitomis meno rūšimis, atvėrė naujas erdves ir praturtino ne tik Lietuvos kultūrinį peizažą. Ačiū, kad garsinate mūsų kultūrą, suteikdama jai gylio ir atskleisdama naujus horizontus”, – sveikindamas menininkę sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA