Sėkmė nusišypsojo: D. Rapšys plauks žaidynių pusfinalyje – Kas vyksta Kaune

Sėkmė nusišypsojo: D. Rapšys plauks žaidynių pusfinalyje

delfi.lt 2024/07/28 12:30

Jau trečiose olimpinėse žaidynėse pasirodantis plaukikas Danas Rapšys sekmadienį sėkmingai startavo savo pagrindinės rungties – vyrų 200 metrų laisvuoju stiliumi – atrankoje.

Trenerių Inos Paipelienės ir Pauliaus Povilionio auklėtinis galingai finišavo ir su 1:45,91 min. rezultatu triumfavo trečiajame iš keturių plaukime, aplenkęs net dabartinį olimpinį vicečempioną britą Duncaną Scottą.

Apskritai Dano rezultatas buvo antras. Jį iš 28-ių dalyvavusių sportininkų šiek tiek pralenkė tik favoritas rumunas Davidas Popovici (1:45,65 min.).

Šioje distancijoje Tokijo olimpiadoje panevėžietis pateko į finalą, bet finišavo tik aštuntas.

Tiesa, Danas šiame nuotolyje šiemet Dohoje, Katare, tapo pasaulio vicečempionu. D. Rapšys Nantero „Paris La Defense“ universalioje arenoje įrengtame laikiname baseine, kurio tribūnose telpa 15 tūkstančių žiūrovų, lenktyniauja antrą dieną iš eilės.

Šeštadienį jis neįveikė 400 m laisvuoju stiliumi kvalifikacijos, kur liko dešimtas – nuo finalo jį skyrė 0,52 sek.

Trečioji 29-erių metų atleto rungtis – 100 m laisvuoju stiliumi – prasidės antradienį. Sekmadienį į olimpinį baseiną šoks dar dvi lietuvės – Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova, kurios sieks prasibrauti į moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalį.

Lietuvos plaukikų sekmadienio startai:

12.07 val. Danas Rapšys (200 m laisvuoju stiliumi, atranka)

12.36 val. Rūta Meilutytė (100 m krūtine, atranka)

12.39 val. Kotryna Teterevkova (100 m krūtine, atranka)

21.46 val. Danas Rapšys (200 m laisvuoju stiliumi, pusfinalis)

22.10 val.* Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (100 m krūtine, pusfinalis – jei pateks)

Praleidusi Tokijo žaidynes, į olimpinius vandenis grįžta jauniausia visų laikų Lietuvos olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, auksą 100 m krūtine distancijoje iškovojusi dar 2012 m. Londone, būdama vos 15 metų.

Tai bus jau trečiosios jos karjeroje olimpinės žaidynės – 2016 m. Rio de Žaneire kaunietė šioje distancijoje buvo septinta.

Tačiau vėliau R. Meilutytė karjeroje padarė net penkerių metų pertrauką, po kurio sėkmingai grįžo į tarptautines varžybas ir jose skina titulus.

Praėjusiais metais ji tapo 100 m krūtine rungties pasaulio čempione, o šiemet iškovojo auksą neolimpinėje 50 m distancijoje.

Tačiau, anot sportininkės, didžiausias jos pasiekimas šiame gyvenimo etape – vidinė ramybė.

„Mano didžiausias pasiekimas yra jaustis ramiai ir be titulų bei pergalių. Tai yra susikaupimo reikalaujantis darbas. Savo koncentraciją ir dėmesį ugdau labai įvairiais būdais – nuo meditacijų ir terapijos iki emocijų paleidimo. Tam skiriu daug dėmesio“, – prisipažino plaukikė, vadinama viena Paryžiaus žaidynių favoričių.

Antrose karjeroje olimpinėse žaidynėse startuos Kotryna Teterevkova, prieš trejus metus 100 m krūtine rungtyje finišavusi keturiolikta. Paryžiuje jos dar laukia startas 200 m distancijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA