R. Meilutytė ir K. Teterevkova užtikrintai plauks pusfinalyje – Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė ir K. Teterevkova užtikrintai plauks pusfinalyje

delfi.lt 2024/07/28 13:52
Rūta Meilutytė / Zuma Press / Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė / Zuma Press / Scanpix nuotr.

Abi Lietuvos plaukimo krūtine asės įveikė Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos barjerą, nors sekmadienį vakare privalės auginti apsukas norint įveikti ir pusfinalio slenkstį.

Londono olimpinė čempionė Rūta Meilutytė 100 m distancijoje tarp 37 dalyvių buvo dešimta (1 min. 6,34 sek.).

27-erių kaunietei tai buvo pirmas startas po praėjusį vasarį Katare vykusio pasaulio čempionato, kuriame ji netikėtai užstrigo šio nuotolio atrankoje, o vėliau iškentė pėdos operaciją ir kurį laiką negalėjo treniruotis.

„Skaudėjo raumenis, bet buvo įdomu, – išlipusi iš „La Defense“ arenos baseino, įspūdžiais dalinosi olimpinė čempionė. – Pirmas plaukimas, džiaugiuosi, kad pradėjau drąsiai. O savo rezultato aš apskritai nelabai vertinu – jis normalus. Džiaugiuosi, kad pakliuvau į pusfinalį, norėčiau patekti ir į finalą.

Po R. Meilutytės atrankos plaukimo sekė K. Teterevkovos startas.

22-ejų vilnietė baseine sugaišo 0,42 sek. ilgiau nei vyresnė tautietė ir bendroje įskaitoje buvo 15-a, pelnydama priešpaskutinę vietą pusfinalyje.

Plaukikė neslėpė patyrusi nerimo akimirkų, kai akimis švieslentėje ieškojo savo pavardės.

„Kadangi pirmas startas, jaučiausi šiek tiek išsiblaškiusi. Džiaugiuosi, kad patekau į pusfinalį, nes jau buvau išsigandusi, kad būsiu „ant ribos“, – neslėpė K. Teterevkova.

Beje, jos startas kiek vėlavo, kadangi arenos personalo darbuotojui teko žvejoti iš vandens kepurėlę, kurią pametė prieš tai plaukusi amerikietė Emma Weber. Bet K. Teterevkova sakė, jog toks retas nutikimas jai neturėjo jokios įtakos.

„Ne pirmas kartas, stengiausi koncentruotis tik į būsimą plaukimą ir laukiau starto be jokių emocijų. Man pačiai kepurėlė dar niekad nėra nusmukusi, tikiuosi, taip ir nebus. Šiaip visaip pasitaiko: gal nuslydo, gal plaukikė plaukus buvo išsiplovusi, gal nėrė į baseiną neteisingu kampu“, – atsiliepė Kotryna.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA