Naktį užsiliepsnojo Lapių sąvartynas: gyventojams patariama neiti į lauką – Kas vyksta Kaune

Naktį užsiliepsnojo Lapių sąvartynas: gyventojams patariama neiti į lauką papildyta

Šiąnakt užsiliepsnojo Lapių sąvartynas. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai pataria, kaip elgtis gyventojams.

„Dega Lapių sąvartynas“, – apie 01.53 val. nakties naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė skaitytojai.

„Tai gal laikas uždaryti pagaliau tą sąvartyną? Jis labai dažnai dega. Manau specialiai tai daro, kad daugiau šiukšlių tilptų. Neįmanoma, ištisus metus reikia kentėti smarvę ir būt užsidarius langus per tokius karščius“, – piktinosi Lepšiškių gyventoja.

„Lapių sąvartyne kilęs gaisras. Ugnis matoma net iš oro uosto“, – rašė dar viena skaitytoja.

Kaip antradienio rytą skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), šiąnakt apie 1 val. nakties gautas pranešimas apie degantį sąvartyną Lapių sen., Kauno rajone.

Į įvykio vietą išvyko aplinkos apsaugos pareigūnai, gesinimo darbus vykdė gausios Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ugniagesių pajėgos.

Gaisras lokalizuotas apie 2 val. nakties. Darbus toliau tęsia Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai – atlieka sudegusios teritorijos matavimo darbus.

Lapių gyventojams pataria likti namuose

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

„Jei matote tamsius dūmus, jaučiate specifinį kvapą, evakuokitės į priešvėjinę vietą. Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų.

Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti. Jei turite šulinius, juos uždenkite ir nenaudokite jų vandens maistui. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus“, – rašoma NVSC pranešime

NVSC taip at primena – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos.

Kauno regioninis nepavojingų atliekų sąvartynas yra Kauno rajono savivaldybės teritorijos dalyje, 20 km nutolęs nuo Kauno miesto centro. Sąvartyno teritorija užima 37,4 ha plotą.

Papildyta 10.14 val.

Aplinkiniai gyventojai mano, kad į nelaimę Lapių sąvartyne buvo sureaguota per vėlai.

„Galiu papildomai parašyti, kad gaisras prasidėjo apie 12 val. nakties, labai keista, kad sureaguota buvo tik po valandos laiko, kai jau girdėjosi sprogimai ir buvo milžiniška ugnis…“ – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienio rytą teigė skaitytoja.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA