Kulinarinių atradimų ir kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“ tęsia savo nuotykius. Jau šį šeštadienį TV3 laidos vedėjai, skirtingų kartų atstovai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Laurynas Suodaitis leisis į ketvirtąją kelionę. Šį kartą jie pakvies žiūrovus susipažinti su lietuvių itin mėgstamu kurortu – Birštonu. Kokie kultūriniai ir kulinariniai lobiai laukia šio miesto svečių?
Trys muškietininkai ne tik smagiai leidžia laiką keliaudami po Lietuvą, bet ir nuosekliai siekia pagrindinio savo tikslo – suteikti žiūrovams vertingų maršrutų rekomendacijų, kurios padėtų geriau pažinti gimtąjį kraštą bei atrasti gražiausias jo vietas.
Ketvirtąją savo kelionę vedėjai tradiciškai pradės savo vasaros namuose Šventojoje. Vėliau vedėjai leisis į nuotykių kupiną kelionę – jie keliaus į Birštoną, kur jų lauks nauji atradimai ir gastronominiai nuotykiai.
Birštonas – vienas gražiausių Lietuvos kurortinių miestų, garsėjantis savo natūraliais gydomųjų mineralinių vandenų šaltiniais, tyru oro, nuostabiai gražia gamta ir poilsiui skirtomis pramogomis. Šis kurortas puikiai tinka tiems, kurie ieško ramybės ir atsipalaidavimo.
Kurorto apylinkėse yra daugybė pėsčiųjų ir dviračių takų, kurie vingiuoja per vaizdingus kraštovaizdžius, suteikdami galimybę lankytojams mėgautis aktyviu poilsiu gamtoje. Be to, Birštonas žavi ir savo kultūriniu gyvenimu – čia vyksta įvairūs koncertai, parodos ir renginiai, o viename jų sudalyvaus ir laidos komanda.
Birštone Jurijus, Darius ir Laurynas pasilinksmins kasmetinėje, jau penktą kartą rengiamoje „Kaimynų dienos“ šventėje, kurioje netrūks muzikos, šokių, gardžių vaišių ir, žinoma, naujų pažinčių.
„Tai – puiki proga ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir susipažinti su vietiniais žmonėmis bei pajusti tikrąją bendruomenės dvasią. Po šios kelionės tikrai atradau Birštoną iš naujo“, – teigs Laurynas.
Laidos vedėjai šiame kurorte aplankys ne vieną intriguojančią vietą. Pirmasis jų sustojimas bus išskirtinės koncepcijos, tik suaugusiems skirtame viešbutyje „EGO SPA“, kuriame Jurijus ir Darius išbandys jauninančią hiperbarinę deguonies terapiją.
L. Suodaitis tuo tarpu nukeliaus į viešbutyje esantį restoraną, kuriame kartu su virtuvės šefu išrinks gurmaniškus patiekalus trijulės pietums. Trys vyrai ragaus tokius patiekalus kaip arancini su trumais ir baravykais, sūdytų lašinių carpaccio, foie gra paštetą, aštuonkojį, pierogi virtinius ir kitus labai gardžius valgius.
„Nors jūsų pavadinimas byloja apie eklektiką, iš tiesų jūs turite labai aiškų stilių, vientisumą. Patiekalai – tiesiog nuostabūs!“ – restorano šefui komplimentų negailės D. Petkevičius.
Taip pat trijulė atras visokeriopą Birštono grožį – pasivažinės dviračiais Žvėrinčiaus miške bei išvys nuostabiąją Škėvonių atodangą. O vėliau visi patrauks į poilsiautojų pamėgtą „VasarRojų“, kuriame galima mėgautis magišku poilsiu ant Verknės upės kranto.
„Kaip čia gera… Man gyvenime nereikia jokios ramybės! Man reikia pinigų, kad galėčiau nedirbti ir mėgautis tokiais dieviškais malonumais“, – gulėdamas kubile dalinsis J. Smoriginas.
Po itin turiningos dienos Birštone, laidos herojai grįš į savo vasaros namus Šventojoje. Ši vasara lepina itin puikiais orais, tad trijulė nuspręs pavakaroti ir jaukiai pasisėdėti – terasoje patys prie kepsninės pasigamins sau vakarienę. Kaip visada, už maisto gamybą atsakingas bus L. Suodaitis, kuris pasiūlys vakarienei pasigaminti lengvą ir sveiką patiekalą – gaivias, vasariškas salotas su graikišku sūriu, keptais persikais ir braškėmis.
Begamindami, vedėjai prisijuoks iki soties, o vienas iš laidos vedėjų, aktorius D. Petkevičius net prasitars, kad jo kolega L. Suodaitis galimai… įsimylėjo!
„Suodaitis įsimylėjo, o Petkevičius viską išplepėjo? Atsiprašau, Laurynai…“ – juokaus Darius.
Daugiau skaitykite čia.