„Vičiūnų grupė“ planuoja keisti „Viči“ prekės ženklo dizainą – Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupė“ planuoja keisti „Viči“ prekės ženklo dizainą

BNS / Aurimas Ragelis 2024/06/27 10:02

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies kontroliuojamos vienos didžiausių Lietuvos maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ ketina palikti „Viči“ prekės ženklą Baltijos šalyse, tačiau keis jo dizainą, „Verslo žinių“ portalui sako grupės valdybos narys Dainius Matijošaitis.

„Viči“ ženklą grupė pardavė kartu su verslu Rusijoje ir kitose Rytų šalyse, jis sudarė reikšmingą dalį pardavimo kainos.

„Liks („Viči“ prekės ženklas Baltijos šalyse – BNS), be abejo. Mes kalbėjome apie transformaciją, o prekės ženklas „Viči“ nekeistas jau virš 20 metų (…). Rusijoje jis liks toks, koks yra, o čia šiuo metu dirbame ties jo jau tokiu nauju visiškai facelift’u“, – teigė D. Matijošaitis.

Jo teigimu, pardavus verslą Rytuose, jo pirkėjas Rusijoje su „Viči“ ženklu negalės plėstis toliau nei rusakalbės rinkos.

Dainius ir Visvaldas Matijošaičiai / DELFI nuotr.

Tačiau D. Matijošaitis tikino kad ženklas nenukentėjo taip, kaip kai kuriems gali atrodyti.

„Dabar turėsime progą tą „Viči“ pastiprinti aktyviau, šiek tiek pakeisti jo veidą, tiek paraleliai dar ir naujų ženklų. Vieną jau naują esame susikūrę, kur dar niekam nerodome“, – sakė D. Matijošaitis.

Koks bus naujas prekės ženklas, kada jis pasirodys rinkoje, vienas grupės vadovų neatskleidė. Paklaustas apie investicijas į jį D. Matijošaitis teigė, kad „į skaičius dar neiname, mes investicijas marketingines žiūrime pagal šalį konkrečiai“.

D. Matijošaitis interviu BNS balandį yra sakęs, kad grupė planuoja „Viči“ ženklo transformaciją Baltijos šalyse, kad jis nebeturėtų sąsajų su tuo, kuris lieka Rytuose.

– Galvoju, kad suprantu daugiau (apie visuomenės požiūrį į „Vičiūnų grupę“ – BNS), nei kažkokia dalis visuomenės bando garsiai rėkti. Mūsų kompanija, kad ir kiek atsiėmėme tų rykščių per šituos du metus Lietuvoje, (…) vadovaujasi sveiku protu ir sveikas protas rodo, kad nieko čia tokio baisaus, kad senasis „Viči“ liks tenai, o čia pasikeis“, – interviu BNS tuomet sakė D. Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ balandį Rusijos bendrovei „Ocean Group“ pardavė Rusijos Kaliningrado srityje veikiantį krabų lazdelių fabriką ir dar 7-iose valstybėse veikiančias logistikos bei prekybos įmones – iš viso 15 įmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA