Girto vairuotojo kelionę per Jonines sustabdė automagistralės kelio ženklas – Kas vyksta Kaune

Girto vairuotojo kelionę per Jonines sustabdė automagistralės kelio ženklas

Ankstų Joninių rytą girto vairuotojo kelionė magistraliniame A1 kelyje baigėsi įsirėžus į kelio ženklą. Aiškėja, kad vyras buvo ne tik neblaivus, bet ir neturėjo teisės vairuoti.

„A1, tik išvažiavus iš Kauno link Vilniaus. Girtuoklį sustabdė kelio ženklas, skiriantis autobusų stotelę“, – apie 5 val. ryto naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui pirmadienį komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovai, šiandien apie 5 val. ryto kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda automobilis „Nissan“, vairuojamas neblaivaus vyro (gim. 1972 m.), kliudė kelio ženklą, kurį nulaužė ir tuo pačiu apgadino vairuojamą automobilį.

„Vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,25 prom. Maža to, vyras neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę“, – teigiama Kauno apskr. VPK atstovų komentare.

Remiantis Kauno apskr. VPK paros įvykių suvestine, sekmadienį neblaivi vairuotoja buvo sulaikyta ir Kaune, Geležinkelio ir L. Ivinskio gatvių sankryžoje.

Teigiama, kad birželio 23 d. apie 15.10 val. Geležinkelio g. ir L. Ivinskio g. sankryžoje, automobilį „BMW“ vairavo neblaivi moteris (gim. 1988 m.). Vairuotojai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,72 prom.

Neblaivūs vairuotojai Kauno apskr. VPK pareigūnų buvo sulaikyti ir Kaišiadoryse bei Kėdainių rajone.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės) užtraukia baudą vairuotojams nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Tuo metu transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) neblaivumo laipsnis, užtraukia baudą vairuotojams nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA