R. Šmitas atsisveikina su Kauno „Žalgiriu“ – Kas vyksta Kaune

R. Šmitas atsisveikina su Kauno „Žalgiriu“

Rolandas Šmitas / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandoje artėjančiame sezone nerungtyniaus Rolandas Šmitas. Latvis pasinaudojo sutartyje su „Žalgiriu“ numatyta galimybe išvykti, už kurią jo naujoji komanda – Stambulo „Anadolu Efes“ – sumokės solidžią išpirką.

„Žinojome, kad anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai su Rolandu teks atsisveikinti. Jis aukšto lygio krepšininkas, turi vardą Europoje ir jau kurį laiką buvo medžiojamas didelių klubų“, – kalbėjo „Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas.

2023–2024 m. Eurolygos sezone aukštaūgis vidutiniškai fiksavo 10,5 pelnyto taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Lietuvos čempionate jo rodikliai buvo kiek kuklesni – 7 pelnyti taškai, 3 atkovoti kamuoliai ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Labiausiai pasiilgsiu „Žalgirio“ gerbėjų, kurie mus visą laiką besąlygiškai palaikė. Kaune jaučiausi kaip namuose, turėjome daug gerų momentų, todėl išvykstu tik su gražiausiais prisiminimais. Atėjo laikas naujiems iššūkiams“, – atsisveikindamas sakė R.Šmitas.

Prie Kauno komandos kaimyninės šalies atstovas prisijungė 2022-aisiais, kartą tapo Lietuvos čempionu ir du kartus iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA