Premjerė priėmė M. Navickienės atsistatydinimą – Kas vyksta Kaune

Premjerė priėmė M. Navickienės atsistatydinimą

BNS 2024/06/13 10:21
Seimo nariai renkasi i vakarini posedi. LR Seimas. Vilnius, 2022 m. Gegužes 19 d. (Žygimantas Gedvila/BNS)

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia priėmusi socialinės apsaugos ir darbo ministrės, laikinai ėjusios ir švietimo ministrės pareigas, Monikos Navickienės atsistatydinimą.

„Taip, pateiktas dekretas šiandien rytą“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Ji sakė su M. Navickiene sutarusi, kad ji pasitrauks, jog netrukdytų ministerijos darbui.

M. Navickienė sprendimą trauktis iš pareigų priėmė trečiadienio vakarą dėl klausimų sukėlusių jos ryšių su finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos anksčiau teistu sugyventiniu Vilhelmu Germanu.

Portalas „15min“ sekmadienį skelbė, kad su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje figūruoja už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas (buvęs Vilius Židelis), kuris yra finansinių technologijų paslaugų grupės „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ naudos gavėjos Ievos Trinkūnaitės sugyventinis.

Įmonei „Foxpay“ 2023 metų pabaigoje – šių metų metų pradžioje vadovavo bei jos valdyboje dirbo M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Vyriausybės spaudos tarnyba trečiadienį BNS patvirtino, kad I. Trinkūnaitė bandė įsigyti M. Navicko įmonę „Litlab“, tačiau atsisakė šių ketinimų svarstant šį sandorį vyriausybinėje strateginių įmonių sandorius tikrinančioje komisijoje.

Tarnyba nurodė, jog nepaisant to, kad „iSun“ steigėja ir valdybos pirmininkė I. Trinkūnaitė atsisakė ketinimų įsigyti „Litlab“, patikrinimas tęstas pačios komisijos iniciatyva. Patikrinimo metu nustatyta I. Trinkūnaitės kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktis nacionalinio saugumo interesams.

I. Trinkūnaitė yra M. Navickienės sutuoktinio brolio žmonos sesuo. Ministrė anksčiau tikino su „Foxpay“ savininke bendraujanti „itin retai“ bei nežinojusi apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu V. Germanu.

Portalas „15min“ trečiadienį paskelbė, kad V. Germanas pernai kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje įmonėje „Litlab“. Tas pats portalas netrukus pranešė, kad M. Navickienė patvirtino pernai per savo atostogas į Dubajų privačiu lėktuvu skridusi kartu su I. Trinkūnaite ir V. Germanu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA