Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune – nuo prieskonių lysvės iki pirčių komplekso (foto) – Kas vyksta Kaune

Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune – nuo prieskonių lysvės iki pirčių komplekso (foto)

Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune / Organizatorių nuotr.
Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune / Organizatorių nuotr.

„Omniva LT“ baigė pirmąjį naujo Kauno logistikos centro statybos darbų etapą – jame užbaigtas biuro patalpų įrengimas, čia dirbti persikėlė administracijos darbuotojai iš Kauno. 2400 kv. metrų ploto patalpose sukurtos ne tik modernios darbo vietos, bet ir darbuotojų laisvalaikio bei poilsio erdvės. Sukurdama išskirtines sąlygas komandai įmonė tikisi pritraukti ir naujų darbuotojų – šiuo metu įrenginėjamame logistikos centre iki rudens ruošiamasi suburti 100 siuntų skirstytojų komandą.

Kauno LEZ įsikūręs „Omniva LT“ logistikos centras bus moderniausias Baltijos šalyse. Čia numatyta daug technologinių sprendimų, kurie užtikrins siuntų skirstymo ir pristatymo efektyvumą, o šiuolaikiškai įrengtose biuro patalpose paruošta apie 120 darbo vietų. Jos pasižymi ergonomiškais sprendimais ir yra pritaikytos negalią turintiems darbuotojams, rašoma „Omniva LT“ pranešime žiniasklaidai.

„Siekiame dirbti efektyviai, todėl renkamės hibridinį darbo modelį. Ir nors dažnai susitikimus organizuojame nuotoliu, kai kurie projektai reikalauja didesnio įsitraukimo ir betarpiško komandos susitelkimo. Ankstesnėse patalpose turėjome sunkumų sutelkti gausesnes komandas, o dabar be vargo galime sutalpinti net ir pusšimtį kolegų vienoje konferencijų salėje.

Panašu, kad Kaunas taps tikru traukos centru ne tik siuntoms, bet ir mūsų kolegoms“, – apie naujojo biuro privalumus atidarymo metu kalbėjo „Omniva“ valdybos narys ir vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas.

Pavadinimus kūrė darbuotojai

Efektyviam darbui naujame „Omniva LT“ logistikos centre iš viso įrengtos 24 erdvės. Nuo individualiam darbui ar poilsiui skirtų mažų tylos kambarėlių iki 45 vietų mokymų ar konferencijos salės, ir visų jų pavadinimus sugalvojo įmonių grupės darbuotojai.

„Kaip pavadinti susitikimų kambarius paklausėme visų trijų šalių darbuotojų. Iš dešimčių idėjų išsirinkome keletą, kurių pagrindu ir gimė pavadinimai. Kolegių iš Lietuvos ir Estijos pasiūlymai panaudoti įmonės vertybes ir darbo principus virto įsimintinais susitikimų kambarių pavadinimais.

Gera matyti „Everyday Heroes“ (liet. Kasdienybės herojai) ar „Delivering Happiness“ (liet. Pristatome džiaugsmą) ir žinoti, kad tuo gyvename visi, nepriklausomai, kurioje šalyje dirbame“, – apie formuojamą vidinę kultūrą pasakoja „Omniva LT“ personalo partnerė Mėta Šiaučiulienė.

Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune / Organizatorių nuotr.
Naujas „Omniva LT“ biuras Kaune / Organizatorių nuotr.

Nuo prieskonių lysvės iki pirčių komplekso

Projektuojant ir statant logistikos centrą buvo galvojama ne tik apie logistikos efektyvumą. Itin didelis dėmesys skirtas darbuotojų poilsiui bei gerai darbo atmosferai. Centre įrengtos suomiška ir turkiška pirtys, sporto salė, bendrose erdvėse stovi stalo futbolo ir teniso stalai, galima naudotis krepšinio aikštele ar ramiai pasimėgauti masažu specialioje kėdėje. Mėgstantiems valgyti ar ruošti maistą gryname ore – speciali grilio zona ir švieži prieskoniai tiesiai iš lysvės šalia.

Siuntų skirstymui ieško 30 naujų darbuotojų

Atvėrus naujo biuro duris administracijos darbuotojams, liko paskutinis darbų etapas, kurio metu bus pilnai įrengtos erdvės logistikai. Kol čia vyksta techniniai paruošiamieji darbai ir naujosios linijos testavimas, ieškoma pastiprinimo ten dirbančiai komandai.

„100 darbuotojų – tokio dydžio komanda, planuojame, dirbs logistikos centro siuntų skirstymo padalinyje. Šiuo metu aktyviai ieškome 30 naujų kolegų, kurie dirbtų pamainomis. Naujosios linijos pajėgumas, lyginant su dabar turimais, gali būti iki 6 kartų didesnis, tad turime būti pasiruošę aptarnauti didesnius siuntų kiekius“, – apie darbuotojų poreikį naujame logistikos centre kalba „Omniva LT“ personalo partnerė Mėta Šiaučiulienė.

89 960 kv. metrų „Omniva LT“ logistikos centro sklypas Kauno LEZ išplanuotas taip, kad pajėgumus ir apimtį būtų galima papildomai didinti ateityje. Pastato plotas siekia beveik 22 tūkst. kv. m, kas prilygsta trims futbolo stadionams, o investicijos į projektą – 42 mln. eurų.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 500 paštomatų su daugiau nei 65 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA