Tūkstančius lankytojų įtraukusi „Audra“ tęsiasi: festivalio veiksmas keliasi į Ąžuolyną – Kas vyksta Kaune

Tūkstančius lankytojų įtraukusi „Audra“ tęsiasi: festivalio veiksmas keliasi į Ąžuolyną

/ G. Jovaišo nuotr.

Trečiadienį prasidėjęs festivalis „Audra“ įsibėgėja, o stichijos Kaune tęsis iki pat sekmadienio. Apšilus pirmuosiuose festivalio koncertuose ir kultūrinėse veiklose, verta ruoštis ir finaliniams programos akcentams. Šeštadienį ir sekmadienį „Audros“ lankytojų laukia koncertai Ąžuolyne ir „Pergalės“ plieno perdirbimo gamykloje, naktinės ekskursijos, madų šou ir šiuolaikinio meno paroda.

Festivalį atidarė Vokietijos elektroninės muzikos kūrėjas, didžėjus, multiinstrumentalistas David August, VDU Didžiojoje salėje publikai pristatęs ambicingą, daugiadisciplininį meno kūrinį VĪS, kurį kūrė kartu su choreografe Franka Marlene Foth ir vizualiųjų menų kūrėju Marceliu Weberiu (dar žinomu kaip MFO).

/ G. Jovaišo nuotr.

Vis didesnį pagreitį festivalis įgijo ir ateinančiomis dienomis: Audros publiką išjudino tarptautinės radijo stoties „Refuge Worldwide“ vakarėlis, pusšimtį kultūrinio vyksmo valandų pasiūliusi „Audros“ jaunimo veiklų programa ir M. Žilinsko dailės galerijoje įsikūrusi menų paroda, perspektyvių Lietuvos ir užsienio menininkų perfomansai.

Penktadienio vakarą pabaigė naktinė programa M. Žilinsko dailės galerijoje. Čia į sceną lipo ir audringą vakarėlį publikai dovanojo net 12 atlikėjų: „Minimal Mondays“ įkūrėjas, vienas iš festivalio „Sūpynės“ organizatorių, elektroninės muzikos veteranas Nerijus SHN, Berlyno ritmais gyvenantis prodiuseris ir geriausiu didžėjumi 2018 metais tituluotas „Objekt“, iš JAV atkeliavusi, autentiškumu nuginkluojanti „Octo Octa“ ir daugybė kitų Lietuvos bei užsienio žvaigždžių.

Programa tęsis ir savaitgalį: laukia dar du koncertai

Šeštadienį „Audros“ publika pradės nemokamame koncerte Ąžuolyne. Scenoje pasirodys iš kelionių po Italiją neseniai sugrįžęs ir naują albumą parsivežęs Lukas Pilkauskas. Viename gražiausių miesto parkų jis žada pasidalinti ne tik naujomis dainomis, bet, kaip pats sako, ir „senais gerais“ šlageriais iš ankstesnės kūrybos. Į sceną taip pat žengs lietuviško folkloro šaknimis garsėjantis, kartais – psichodeliškas ir melancholiškas, o kartais – judėti priverčiantis „Kamanių Šilelis“. Įdienojus programą pasaldins milijonus klausytojų įvairiose muzikos platformose turintis, į „Audrą“ iš JAV atvykstantis populiarusis Jitwam. Nuo popietės iki vakaro lankytojus šokdins disko palapinė su puikiai pažįstamais Lietuvos didžėjais.

/ M. Gineikos nuotr.

Apšilus Ąžuolyne, programa tęsis „Pergalės“ Plieno perdirbimo gamykloje. Vienas laukiamiausių programos vakarėlių klausytojams padovanos susitikimus su šokių muzikos žvaigždėmis iš Jungtinės Karalystės „Moxie“ ir NIKS, duetu iš Australijos „Chaos In The CBD“, vienu geriausių techno ir house funk muzikos didžėjų, bulgarų prodiuseriu „KiNK“, Europos klausytojų širdis pavergusia IMOGEN, pagrindine Uzbekistano naujosios elektroninės muzikos kartos figūra „Sabinē“ ir būriu Lietuvos atlikėjų – „Cport Cistema“ x „Fiorini“, „Mountak“ x „V“, „Times New Roman“, „Pakas“ x „Mantas T“ bei „Alex Krell“.

Madų šou, naktinės ekskursijos bei perfomansai

Dar nespėję apsilankyti pop up parodoje M. Žilinsko dailės galerijoje, tai padaryti galės iki pat sekmadienio vakaro. Judėdami tarp trijuose aukštuose įsikūrusių instaliacijų, architektūrinių intervencijų, kompiuteriu generuojamų vaizdų, garsų, išraiškingų iliuzijų ir vizualių pramanų, lankytojai įžengs į naują, fragmentišką pasaulį. Meninių veiklų žemėlapyje – ir Europos kūrėjų performansai „Pergalės“ plieno perdirbimo gamykloje. Tarp metalo staklių, kranų ir priekalų judantys performanso menininkai seniai pamirštas erdves prikels naujam, šiuolaikinio meno prisotintam gyvenimui.

Ne viena veikla vyks ir Ąžuolyno bibliotekoje. Biblioteka yra tvarios literatūros namai, gyvuojantys jau daug amžių. Ne mažiau tvarus bus ir ant šios bibliotekos laiptų šeštadienį įsikursiantis madų šou. Kaip skirtingi dizaineriai ir stilistai kuria naujas istorijas iš senų drabužių ar audinių, papasakos Kauno kolegijos studentai, „Behind Curtains“ projektas bei pačios bibliotekos bendruomenė. Šeštadienį bus galima apsilankyti ir Ąžuolyno bibliotekos knygų saugyklos bokšte arba leistis į naktines ekskursijas „Šimtamečiai Kauno reivai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA