Kaune atidaryta pirmoji Lietuvoje gyvūnų ligoninė - Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta pirmoji Lietuvoje gyvūnų ligoninė

Gyvūnų ligoninės Kaune atidarymas / Organizatorių nuotr.
Gyvūnų ligoninės Kaune atidarymas / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Kaune atidaryta pirmoji Lietuvoje gyvūnų ligoninė, įrengta pagal tarptautinius „vizitų be baimės“ (ang. „fear free“) standartus. Čia keturkojai bus gydomi naudojant juos raminančią muziką, kvapus ir spalvas, katės ir šunys turi atskirus apžiūros kabinetus, o į aplinką ypač jautriai reaguojantiems šunims įrengtas atskiras įėjimas į ligoninę.

Ašigalio gatvėje Kaune atidaryta gyvūnų ligoninė jau priima keturkojus pacientus – šunis ir kates. Kaip rašoma Kauno gyvūnų ligoninės pranešime žiniasklaidai, po vienu ligoninės stogu bus teikiamos visos pagrindinės gydymo ir sveikatos priežiūros paslaugos augintiniams – nuo konsultacijų iki sudėtingiausių chirurginių operacijų bei gydymo stacionare.

Naujos koncepcijos gyvūnų ligoninę, kokios dar nebuvo Lietuvoje, įkūrė trys jauni veterinarijos gydytojai kartu su veterinarijos klinikų tinklu „DR. VET“. Gydytojai sako, kad jie priklauso kartai, kuriai šunys ir katės yra visaverčiai šeimos nariai – lyg vaikai.

Gyvūnų ligoninės Kaune atidarymas / Organizatorių nuotr.

„Nuo universiteto baigimo visada norėjome įkurti idealią gyvūnų ligoninę, kurioje augintiniams būtų suteikta atsakinga sveikatos priežiūra jų netraumuojant. Pirmosios mūsų pacientų reakcijos – labai pozityvios.

Savo augintinius gydymui atvežę šeimininkai džiaugiasi atsakingu viso personalo požiūriu į augintinių baimes ir problemas“, – sako Kauno gyvūnų ligoninės direktorius ir veterinarijos gydytojas Kipras Mockaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA