Tokio stiprumo magnetinė audra buvo seniai: ragina saugoti sveikatą | Kas vyksta Kaune

Tokio stiprumo magnetinė audra buvo seniai: ragina saugoti sveikatą

naujienų portalas tv3.lt 2024/03/25 13:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitės pradžia rami nebus – prasidėjo galinga magnetinė audra. Tokio stiprumo magnetinės audros nebuvo jau seniai – magnetinio lauko aktyvumas siekia kone didžiausius įmanomus balus, todėl raginama rūpintis sveikata.

Kaip praneša meteoagent.com, vakar magnetinė audra buvo pasiekusi absoliutų maksimumą – magnetinio lauko aktyvumas siekė devynis balus. Šiandien tęsiasi stipri magnetinė audra, ji vertinama aštuoniais balais.

Prognozuojama, kad rytoj magnetinio lauko aktyvumas kiek sumažės, tačiau vis tiek išliks ant kritinės ribos, sieks penkis balus.

Penki balai jau laikoma riba, kada magnetinės audros poveikis tampa žymiau jaučiamas, o kuo labiau priartėjama prie devynių balų, tuo didesnė tikimybė, kad poveikį pajus net sveiki asmenys.

Vis tik, magnetinių audrų poveikį žmonės jaučia itin skirtingai – vieni tomis dienomis jaučiasi įprastai, o kitiems gali būti sunku pakilti iš lovos, tačiau ekspertai pabrėžia, kad labiau saugotis magnetinių audrų turėtų vyresnio amžiaus, sergantys lėtinėmis ligomis asmenys.

Magnetinės bangos / Meteoagent.com nuotr.

Magnetinių audrų poveikis

Kaip naujienų portalui tv3.lt anksčiau teigė šeimos gydytojas Irmantas Aleksa, magnetinės audros – tai saulės magnetinio lauko aktyvumo padidėjimas. Saulė išskiria daugiau magnetinės energijos, kuri gali veikti visą saulės sistemą, o kadangi žemė nėra taip toli nuo saulės, todėl poveikis iš tiesų juntamas.

„Jeigu balai siekia 3, tai saulės magnetinis laukas yra normalus, jeigu 4-5, tai yra jau riba, o jeigu skaičiai didesni, reikėtų sunerimti. Paprastai žmonės ateina vedini psichogeninių skundų, padidėjusiu kraujospūdžiu, galvos skausmų ir paūmėjusios migrenos“, – aiškino jis.

I. Aleksos teigimu, magnetinės audros dažniausiai paveikia kraujagysles – jos susitraukinėja, atsipalaiduoja, jose jaučiama padidėjusi įtampa: „Tai gali būti siejama su stresu, nervingumu, didėja kraujospūdis.“ „Aš visada rekomenduoju stebėti savo būklę prieš audrą, per ją ir po įvykio. Būklę būtina prižiūrėti ne vien saulės magnetinių audrų metu.

Vis tik, pastebime, kad pacientams tikrai atsiranda prieširdžių virpėjimai. Juo visada būtina reaguoti, kreiptis į gydymo įstaigą“, – taip pat pridūrė jis. Didesnė rizika susidurti su magnetinių audrų poveikiu kyla ir turintiems antsvorio, vyresnio amžiaus asmenims, taip pat turintiems psichologinių problemų.

Magnetinės audros – kaip apsisaugoti?

Magnetinių audrų metu gali padidėti jautrumas, dirglumas, kankinti miego sutrikimai, nuovargis.

Magnetinės audros poveikį sveikatai dažnai išduoda šie simptomai:

– galvos svaigimas ir skausmas; pykinimas;

– silpnumas ir mieguistumas;

– padidėjęs kraujospūdis;

– raumenų ar sąnarių skausmai ir t. t.

Magnetinių audrų laikotarpiu hipertenzija sergantys žmonės turėtų gerti daugiau vandens ir sumažinti suvartojamos druskos kiekį, nes druska sulaiko skysčius organizme ir dėl to padidėja kraujospūdis.

Pablogėjus savijautai dėl magnetinės audros poveikio gali padidėti ne tik kraujospūdis ar sumažėti darbingumas, tačiau ir paūmėti nerimas, lėtinės ligos ar net alergijos.

Be to, norint jaustis geriau ir apsaugoti sveikatą, vyraujant magnetinėms audroms patariama valgyti mažiau greito, riebaus, kepto, sūraus ar aštraus maisto. Vietoj to raginama valgyti daugiau vaisių ir daržovių.

Taip pat patariama atsisakyti žalingų įpročių – nerūkyti, nevartoti alkoholio, be to, rekomenduojama atsisakyti kavos, ją geriau keiskite žaliąja ar žolelių arbata.

Nepamirškite daugiau mankštintis, vaikščioti – fizinė veikla padeda jaustis geriau, tačiau nesiimkite itin intensyvaus sporto. Reguliariai išsivėdinkite patalpas, ypač miegamąjį ir stenkitės eiti miegoti tuo pačiu metu, kad tinkamai pailsėtumėte.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA