Penkiuose Kauno Vinco Kudirkos bibliotekos padaliniuose įdiegta naujovė | Kas vyksta Kaune

Penkiuose Kauno Vinco Kudirkos bibliotekos padaliniuose įdiegta naujovė

BNS 2024/03/17 14:22
Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Penkiuose Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos skyriuose ir padaliniuose įdiegta savitarnos sistema, leidžianti skaitytojams knygas pasiimti ir grąžinti patiems, o lauke įrengtos specialios dėžės, kuriose paskolintus leidinius galima grąžinti bet kuriuo paros metu.

Kaip nurodė savivaldybė, leidinių grąžinimo ir išdavimo savitarna skaitytojai gali naudotis pagrindiniame Vinco Kudirkos viešosios bibliotekoje Laisvės al. 57, taip pat Aleksoto, Girstupio, Parko ir Šilainių padaliniuose.

Šios miesto vietos pasirinktos pagal gausiausius vartotojų srautus ir didžiausią tokios paslaugos poreikį.

Savitarnos sistema suteikia galimybę skaitytojams knygas pasiimti ir grąžinti savarankiškai. Įrenginiai leidžia vienu kartu išduoti arba grąžinti iki penkių knygų.

Norint knygas pasiskolinti, reikia turėti skaitytojo pažymėjimą, tačiau grąžinimui jis nėra reikalingas.

Grąžinti paskolintas knygas galima ne tik bibliotekos viduje – lauke įrengtomis dėžėmis galima naudotis bet kuriuo paros metu.

Bibliotekos leidinių grąžinimo ir išdavimo savitarnos sistemos diegimas iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, sistemos pirkimo sutarties suma – 163 tūkst. eurų.

Kauno savivaldybės valdoma Vinco Kudirkos viešoji biblioteka turi 18 padalinių įvairiose miesto vietose ir tris specializuotus skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA