R. Kurlianskis ir G. Steponavičius apskundė nuosprendžius „MG Baltic“ byloje | Kas vyksta Kaune

R. Kurlianskis ir G. Steponavičius apskundė nuosprendžius „MG Baltic“ byloje

BNS / Dominykas Biržietis 2024/02/22 17:20
Raimondas Kurlianskis / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį gauti „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) politinės korupcijos byloje nuteistų Raimondo Kurlianskio ir Gintaro Steponavičiaus kasaciniai skundai, kuriais prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžius dėl laisvės atėmimo ir skirtos baudos.

Kaip pranešė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), R. Kurlianskis taip pat prašo sustabdyti laisvės atėmimo bausmės vykdymą, kol byla bus išspręsta kasacine tvarka.

G. Steponavičiaus gynėjo skunde prašoma panaikinti Apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo buvęs Seimo narys pripažintas piktnaudžiavęs tarnyba jam skiriant 15 tūkst. eurų baudą, ir palikti galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

Buvusio „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio gynėjas prašo panaikinti Apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 19 tūkst. eurų bauda, ir taip pat palikti galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą arba nagrinėti bylą iš naujo apeliacine tvarka.

Vilniaus apygardos teismas užpernai kaltinamuosius išteisino.

Antradienį gautas ir „MG Baltic“ byloje nuteisto buvusio Seimo nario Šarūno Gustainio kasacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti Apeliacinio teismo nuosprendį dalyje dėl kyšininkavimo bei 5,5 tūkst. eurų valstybės teisinės pagalbos išlaidų išieškojimo valstybei.

Nuosprendžiu paskirtą 8 tūkst. 830 eurų baudą nuteistasis jau yra sumokėjęs.

Antradienį kasacinį skundą LAT taip pat pateikė už kyšininkavimą ir prekybą poveikiu koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) byloje nuteista Darbo partija.

LAT yra gavęs jau keliolika kasacinių skundų šioje byloje, nuosprendį apskundė buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, Seimo narys Vytautas Gapšys ir jų advokatai, taip pat „MG Grupė“.

Kai kurie skundai jau priimti nagrinėti, dėl kitų priėmimo dar bus sprendžiama.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad R. Kurlianskis prašė V. Gapšio, pasinaudojant Seimo nario padėtimi ir įtaka bendrapartiečiams, paveikti kitus valstybės tarnautojus – tuometinę Seimo pirmininkę, Darbo partijos frakcijos Seime narius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybę ir narius bei žemės ūkio ministrę, – kad šie vykdydami įgaliojimus teisėtai ir neteisėtai veiktų taip, kaip prašė R. Kurlianskis.

Kaip skelbė teismas, už tai susitarta dėl neteisėto atlygio – užmaskuotų kyšių, kurie, V. Gapšiui pažadėjus paveikti prašomus asmenis ir pačiam atlikus R. Kurlianskio pageidaujamus veiksmus, gauti kaip papildoma 12,1 tūkst. eurų nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei 15 tūkst. eurų parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Šioje politinės korupcijos byloje kaltais pripažinta ir Darbo partija, Liberalų sąjūdis, koncernas „MG grupė“, R. Kurlianskis, buvę Seimo nariai E. Masiulis, G. Steponavičius, Š. Gustainis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA