Sveikiname unikalų ir savitą kūrėją D. Svoboną su gimtadieniu – Kas vyksta Kaune

Sveikiname unikalų ir savitą kūrėją D. Svoboną su gimtadieniu

1990-aisiais Kauno valstybiniame dramos teatre Dainius Svobonas suvaidino Būrą Jono Jurašo režisuotame spektaklyje „Smėlio klavyrai“ (autorė Aušra Marija Sluckaitė). Po dvidešimties metų, 2010-aisiais, D. Svobonas buvo paskelbtas Įsimintiniausiu Kauno menininku.

Jeigu būtent režisierius Jonas Jurašas, anuomet į savo kuriamą spektaklį pakvietęs jauną aktorių, beje, gimusį 1968 metais Vilniuje ir paskui Lietuvos muzikos akademijoje studijavusį vaidybą (dėstytojai Algė Savickaitė, Henrikas Vancevičius, Stefa Nosevičiūtė), buvo D. Svobonui tarsi akstinas savo kūrybinį kelią susieti su Kaunu, tai, be jokios abejonės, gyvenimas vėliau jam tikrai siūlė ir kitokių pasirinkimų.

Tačiau svarbiausi sausio 22-ąją gimtadienį švenčiančio aktoriaus vaidmenys (o jų – jau ne viena dešimtis) sukurti būtent Nacionalinio Kauno dramos teatro scenoje. Tiesa, D. Svobonas dalyvauja ir įvairiuose kitų šalies teatrų bei trupių projektuose, ne vieną reikšmingą vaidmenį yra sukūręs kine.

„Jis – talentingas, originalus, žavus, organiškas, jautrus ir paprastas. Tai – jau ne vien mūsų teatro žmogus, nes jis unikalus ir savitas aktorius Lietuvos teatro lygyje“, – taip keliais žodžiais portalui „Kas vyksta Kaune“ aktoriaus D. Svobono „portretą“ nupiešė Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Unikalaus ir savito kūrėjo D. Svobono talentas bei darbai įvertinti ordino Už nuopelnus Lietuva Riterio kryžiumi, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos garbės ženklu Nešk savo šviesą ir tikėk, Auksiniu scenos kryžiumi (už pagrindinį Haneso Kiurmano vaidmenį spektaklyje „Biografija: vaidinimas“), taip pat – Santakos garbės ženklu, Fortūnos apdovanojimais bei Auksine teatro rūtos šakele – už išskirtinius pasiekimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA