Į Kauną grįžta R. Tautkaus „Šampaninis choras“ – Kas vyksta Kaune

Į Kauną grįžta R. Tautkaus „Šampaninis choras“

„Jeigu Naujųjų metų sutikimas – ne Londone, Berlyne, Paryžiuje, o Lietuvoje, tai tik Kaune ir legendinėje Kauno halėje! Visiems Lietuvos gyventojams tai jau metai iš metų tapo įprasta ir savaime suprantama…“

Nespėliokime, ar būtent šie žodžiai lėmė išankstinę renginio sėkmę, tačiau, kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ metų sandūros šventės išvakarėse paaiškino ją legendinėje Kauno sporto halėje organizuojančios ATM kompanijos vadovas Alvidas Tautkus, visi bilietai jau išpirkti. Todėl naujametinio vakaro rengėjams teko ieškoti, kur pasiskolinti papildomų kėdžių, kad į Kauno halę tilptų dar daugiau norinčiųjų smagiai palydėti išeinančius 2023-iuosius bei sutikti 2024-uosius.

„Susidomėjimas renginiu iš tikrųjų labai didelis ir, žinoma, mums mielas. Taip jau susiklostė, kad mūsų publiką sudaro dažniausiai vyresnio amžiaus žmonės, nes jauniems kultūrinės, muzikinės pasiūlos visada, ne tik švenčių proga, būna daugiau. Bet galiu užtikrinti, kad halėje, mūsų šventiniame koncerte, dalyvaus puikūs, mėgiami artistai. Tai – didžiulis, prestižinis, visų gerai žinomas ir mylimas Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, populiarūs solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, pagal besiklostančią tokių renginių tradiciją, pirmojoje koncerto dalyje dominuos populiari klasikinė muzika.

Antroje dalyje skambės klasikinė popmuzika, kurią pristatys geriausi šio žanro atstovai Lietuvoje. Puikiai visiems pažįstamus, įsimintinus kūrinius iš savojo repertuaro atliks Vytautas Šiškauskas, Irūna ir Marius Jampolskis, Ovidijus Vyšniauskas bei nesenstanti grupė „Vairas“. Na, o trečiojoje koncerto dalyje, kaip visuomet tokia proga, vyks šviesų ir muzikos šou, – naujuosius pasitiksime lauke, šalia Kauno sporto halės“, – kalbėjo ATM kompanijos vadovas.

Daug kas jį prisimena kaip muzikantą, drauge su broliu Gintautu Tautkumi praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje įkūrusį kone akimirksniu smarkiai išpopuliarėjusią grupę „Rondo“. Ji daug koncertavo (Kauno sporto halėje – taip pat) bei sėkmingai dalyvavo įvairiuose festivaliuose. Kol „Rondo“ nariai praėjusiam šimtmečiui baigiantis išsiskirstė. Tarp kitko, G. Tautkaus sukurtos dainos skamba ir šiais laikais…

Pasitinkant 2024-uosius, Kauno sporto halėje į sceną pakils ne Alvidas Tautkus, bet jo sūnus Raigardas, anot tėvo, tęsiantis Lietuvoje pradėtą muzikinį kelią, „tik savaip“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog R. Tautkus bei jo suburtas Kauno miesto „Šampaninis choras“ 2010 metais triumfavo TV3 televizijos konkurse „Chorų karai“ – tapo pirmojo sezono nugalėtoju. Raigardas buvo populiarios jaunimo grupės „N.E.O.“ lyderis – muzikantas ir prodiuseris.

Šiandien jis muzikine produkcija aprūpina daugybę užsakovų įvairiose šalyse. Jau senokai R. Tautkus gyvena Londone, yra muzikinės platformos „Shakespeare Music“ įkūrėjas bei vadovas. Kuria muziką pats, tačiau turi ir nemažai muzikos tiekėjų Jungtinėse Amerikos Valstijose, Vengrijoje, Vokietijoje. Tiekėjai – autoriai, kurie jam pagal oficialias sutartis patiki savo kūrinių sklaidą.

Beje, panašų gyvenimo kelią renkasi ir R. Tautkaus duktė iš pirmosios santuokos Rugilė – tėtis jai padeda prestižinėje aukštojoje muzikos mokykloje Londone studijuoti vokalą bei prodiusavimą.

„Žinoma, man labai džiugu pasakyti, kad šįmet naujametiniame koncerte Kauno sporto halėje skambės „Šampaninio choro“ ir Raigardo atliekama muzika. Žinau, kad ne taip paprasta buvo chorui susiburti ir vėl drauge pasirengti pasirodymui scenoje. Juk ne visi Lietuvoje gyvena, bet entuziazmo ir atsakingumo niekam nepritrūko, todėl viskas bus puiku. Kai ką choras halėje dainuos kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Koncerto įžanga bus daina „Kauno rytas“ (žodžiai – prieš keletą savaičių mus palikusios poetės Dalios Teišerskytės, o muziką, dar gyvendamas Lietuvoje, sukūrė R. Tautkus). „Šampaninis choras“ pasirodys ir antrojoje koncerto dalyje. Visi mūsų programos artistai, tiek mes, šventinio koncerto rengėjai, dalinsimės su publika pačiomis geriausiomis emocijomis bei viltimis“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė A. Tautkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA