Raudondvaryje bus įžiebta Kalėdų eglutė | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje bus įžiebta Kalėdų eglutė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė bus įžiebta jau šį penktadienį, 17 valandą. Organizatoriai kviečia į pasakiškas Kalėdas, kurios nukels į stebuklingą „Gražuolės ir pabaisos“ pasaulį. Tiesioginę įžiebimo transliaciją galėsite stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Čiuožykla, senovinė karuselė ir dar nematytos šviesų instaliacijos tarp šventiškų prekystalių. Į pilį vedanti kalėdinė alėja, daug šviesų, muzikos ir pakilios artėjančių Šv. Kalėdų nuotaikos. Taip planuojama pasitikti svečius, atvykusius į Raudondvario dvarą.

Pasakų pasaulis

„Kalbama, kad pilyje gyvena pabaisa, o kelią per mišką saugo apraizgę laukinės rožės. O ir rožės nepaprastos, jos – užkerėtos“, – tokiais žodžiais Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus kieme įrengtoje scenoje prasidės šokio spektaklis–pasaka „Gražuolė ir pabaisa“, mažus ir didelius Kauno rajono Kalėdų eglutės įžiebimo dalyvius nukelsiantis į burtų, bauginančios tamsos ir ją nugalinčio gerumo, meilės ir šviesos pasaulį.

Išsisklaidžius piktiems burtams, ir pasakoje, ir šventės scenoje prasidės šviesūs laikai.

Kalėdų eglutės įžiebimas Raudondvaryje / Organizatorių nuotr.

Kalėdų eglutę padės įžiebti Kalėdų senelis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Po įžiebimo, atsivers stebuklingas Raudondvario dvaro parko paveikslas – ledo čiuožyklas, karuselė, parko figūros ir pastatai. Šventės dalyvius kvies kalėdinis miestelis su šventinės mugės prekėmis, arbatinė, pasipuošusi originaliais pyragaičių, riestainių, meduolių formos žaisliukais.

Tie, kurie norės nuotaikingai pajudėti, tai puikiai galės daryti per grupės „Sisters on wire“ koncertą.

Taip pat vyks įvairios edukacijos, kurių nemaža dalis persikels į šventiškai pasidabinusią pilį, siūlys ir sužinoti istorinių įdomybių, ir pasigaminti Advento žvakę, vainiką, namų dekoracijų, kvapų. Gintaro dirbtuvėlėse bus galima susikurti kalėdinį žaisliuką iš gintaro.

Raudondvario dvaro parke jau antrus metus veiksiantis Kalėdų radijas suteiks galimybę kam nors padovanoti ar pačiam pasidžiaugti mėgstamu muzikos kūriniu, kurį bus galima pasirinkti nuėjus į Kalėdų radijo internetinę svetainę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA